RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Italia har fantastiske damer

Sist oppdatert:
Mark Cavendish forteller hvorfor han vender tilbake til Giro d’Italia.

I 2007 fikk Mark Cavendish for første gang smaken på treukersritt. Det endte med knall og fall på hjemmebane i Tour de France.

Året etter prøvde han seg igjen. Da valgte han Giro d’Italia. Det viste seg å være et særdeles godt valg. Briten sikret seg to etappeseire, samt at han skjenket en til daværende lagkamerat André Greipel.

I 2009 vant han ytterligere tre etapper.

På en spesiell markering av den kommende Giro d’Italia-utgaven i London snakket «The Manx Man» om giroen.

- Det var et viktig punkt i karrieren min, forteller han ifølge cyclingnews.com, og sikter til 2008.

- Jeg syklet touren i 2007. Det var min første grand tour, men det var ingen suksess. Giroen i 2008 ble den første jeg fullførte, og jeg fikk to etapper. Det var en skikkelig opptur å fullføre 21 dager, vinne og konkurrere mot de beste i verden. Det var en veldig viktig byggestein til den jeg er i dag, forteller han.

Har du husket å besøke vårt diskusjonsforum?

Liker i Italia
Cavendish har sin treningsbase i Italia, nærmere bestemt Quarrata i Toscana. Og det er ikke bare treningsforholdene som sjarmerer briten.

- Angelo Zomegnan (rittdirektør, jorun. anm.) liker å ta med små klareringer og svinger som gjør det hektisk, men på tross av dette er det en avslappet holdning rundt rittet. Det er mer avslappet enn andre ritt, landskapet er fantastisk, maten er fantastisk. Det er damene også, sier 25-åringen. '

(Artikkelen fortsetter under bildet)

GODT SELSKAP: Mark Cavendish og Thomas Löfkvist koser seg i særdeles godt selskap.
GODT SELSKAP: Mark Cavendish og Thomas Löfkvist koser seg i særdeles godt selskap.

Italia er mer enn giroen for Cav
Foruten å slå igjennom på toppnivå i giroen, har Cavendish andre gode minner fra Italia.

- Jeg elsker landet, giroen og lidenskapen for rittet. Jeg har hatt suksess i giroen, og i andre ritt, slik som da jeg vant Milan-San Remo i 2009. Det er noen av de beste minnene jeg har, så det blir fantastisk å komme tilbake.

Når det kommer til 2011-utgaven av rittet er Cavendish optimistisk.

- Det er en vakker giro som starter med en lagtempo. Vi vant lagtempoen i 2009, og jeg fikk den rosa trøya og vant tre etapper. Det var et spesielt ritt for meg, derfor er det tilbake på programmet mitt.

Det er dog ingen giro for spurtere i år, slik som i 2004 da Alessandro Petacchi vant ni etapper. Enkelte har hevdet at sju etapper kan ende i en massespurt. «King Cav» tror det blir færre.

- For meg er det mindre enn sju. Det er garantert fire spurter, mens enda èn eller to kan ende i en spurt.

Cavendish har også planer om å sykle Tour de France og Vuelta a España. Derfor er det ikke ventet at han fullfører Giro d’Italia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere