*Nettavisen* Sport.

- Ja da, VM-gull!

Foto: (Reuters/Scanpix)

Aksel Lund Svindal etter VM-gullet i superkombinasjonen.

15.02.11 08:30

Det hvilte et tungt ansvar på skuldrene til Aksel Lund Svindal da han slo igjennom som arvtakeren til to av tidenes beste alpinister, Lasse Kjus og Kjetil André Aamodt.

Den sympatiske og blide gutten fra Kjeller på Romerike fikk et lite gjennombrudd da han kjørte ned til sølv under VM i Bormio i 2005.

Mesterskapsspesialist
Lund Svindal kom seg for alvor ut av skyggene til Kjus og Aamodt da han ble verdensmester i utfor i Åre i i Sverige to år etterpå. Tre dager etter utforgullet ble han også verdensmester i storslalåm.

I 2009 ble Nero-alpinisten også verdensmester i superkombi. Under VM i Val d'Isere rasket han også med seg en bronsemedalje i super-G.

Aksel Lund Svindal har med andre ord vist seg som en real mesterskapsspesialist - akkurat som både Aamodt og Kjus gjorde før ham.

Overlegen i utfor
Mandag var 28-åringen best av alle i utfordelen av superkombinasjonen. Aksel kjørte ned på 1.59,49, som den eneste under to minutter. Han ledet med 63 hundredeler til Beat Feuz fra Sveits og 1,18 sekunder til Christof Innerhofer fra Italia.

Tøffe konkurrenter som Benjamin Raich (3,01) og Ted Ligety (2,85) hadde ikke lenger nordmannen i siktet.

Christof Innerhofer kjørte svært bra og tok ledelsen i mål etter slalåmdelen, mens Beat Feuz - nummer to i utfordelen - kjørte ut.

- Innerhofer imponerer voldsomt i slalåmen, kommenterte Aamodt overfor NRK.

Lund Svindal brydde seg ikke, verken om konkurrenter eller sitt vonde kne. Han kjørte et glimrende slalåm og var 1,01 sekunder foran Innerhofer i mål. Ifølge NRK var dette Norges 50. VM-medalje i alpint.

- Ja da, VM-gull, skrev Lund Svindal på bloggen sin etterpå.

- Men nå må jeg løpe. medaljeseremoni.

Holdt hodet kaldt
- Det var litt nervøst, selvfølgelig, men det ante meg sånn løypa var satt at det var om å gjøre å ikke miste hodet, sa Aksel Lund Svindal til NRK.

Tidligere landslagstrener Marius Arnesen er mektig imponert.

- Han er så sterk at det er helt vanvittig, sier Arnesen.

Lars Elton Myhre leverte et gnistrende slalåm. Han slo blant andre Benjamin Raich med sju hundredeler og endte på sjuendeplass.

- Det var et jevnt, godt løp, mener Myhre.

Kjetil Jansrud ble nummer ti.

8717

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag