*Nettavisen* Sport.

- Ja, det er gambling!

Foto: Erland Aas (Scanpix)

Åtte måneder før OL bytter Odd-Bjørn Hjelmeset ski.

18.06.09 20:50

5. mai fikk alle toppløperne som går/kjører/hopper på Rossignol-ski en oppfordring om å akseptere et lønnskutt på 50 prosent, på grunn av omfattende økonomiske problemer.

Den mest profilerte og best betalte nordmannen på Rossignol-ski, Odd-Bjørn Hjelmeset, ville ikke akseptere kuttet, men håpet å komme fram til en løsning.

Det lyktes ikke.

Nå bytter han skimerke. De to siste sesongene av sin karriere vil 37-åringen gå på det finske merket Peltonen.

Torsdag kveld bekrefter Hjelmeset overfor Nettavisen at han har inngått en avtale med Elbe Normark AS, som er leverandør av Peltonen i Norge. Fra før har han en avtale med firmaet om One Way-staver.

God økonomisk avtale
- Onsdag ble jeg enig med Rossignol om at vi ikke ble enige. Da gikk det ganske fort å bli enig med Elbe Normark. Jeg kjenner dem jo fra før, og har allerede testet en god del Peltonen-ski.

- Får du en økonomisk like god avtale med Peltonen som du hadde med Rossignol?

- Nei, men nesten. Og den er mye bedre enn den avtalen jeg ville ha fått med Rossignol nå. Jeg er fornøyd, sier Hjelmeset, som etter det Nettavisen har grunn til å tro hadde over en halv million i grunnlønn hos den franske skifabrikanten.

- Er det økonomien som gjør at du nå bytter ski?

- Ja, men jeg er heller ikke fornøyd med den prosessen som har vært. Jeg er skuffet over informasjonen fra Rossignol, og det har jeg gitt beskjed om.

Får Langli-hjelp
- Er det gambling å bytte skimerke åtte måneder for OL?

- Ja, det er det. Det er alltid gambling å bytte ski. Men jeg er ganske trygg.

Tryggheten skyldes at Hjelmeset har fått med seg en solid gjeng til å bygge opp parken. En av dem er Terje Langli – verdensmesteren på 10-kilometer fra 1991, som også har lang erfaring som skismører. Hjelmeset har også engasjert den tidligere toppløperen Håvard Skorstad som skitester. I tillegg skal selvfølgelig Hjelmesets smører på landslaget, Ronny Frydenlund, bidra.

- Det blir veldig mye testing framover, og med så god hjelp, skal vi få satt sammen en bra skipark.

- Og hvis det ikke skulle fungere?

- Da har jeg noe å falle tilbake på. Jeg gir ikke bort Rossignol-skiene ennå ...

Odd-Bjørn Hjelmeset har fire VM-gull i stafett, samt ett individuelt gull fra femmila i Sapporo. Men premiesamlingen mangler et OL-gull, og det er selvfølgelig det store målet i Vancouver kommende sesong.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.