- Ja, jeg brøt aksjeloven

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Kari Traa tok ut 3,2 millioner kroner i ulovlig utbytte.

18.07.11 11:21

Den tidligere skistjernen og nåværende næringslivsaktøren Kari Traa innrømmer at hun har brutt aksjeloven.

Det var i fjor at hun tok ut 3,2 millioner kroner i investeringsselskapet Dspin AS. - Dette utbyttet er ulovlig da selskapet mangler tilstrekkelig fri egenkapital til dekning av uttaket, skriver Traa i årsmeldingen for Dspin.

Kreditorvarsel
Traa er nå i ferd med å rette opp saken, skriver Bergens Tidende . Tidligere denne måneden sendte hun ut kreditorvarsel som viser at hun er i gang med en prosess som skal gjøre utbyttet lovlig.

Kulekjøreren og OL-medaljøren fra Voss etablerte seg som klesdesigner og opprettet en bedrift med sitt eget navn i 2002. I fjor ble Kari Traa AS fusjonert med morselskapet til Skigutane AS, og solgt til milliardær Kjetil Holta gjennom sportsleverandørselskapet Active Brands.

Traa investerte 7,4 millioner kroner i aksjer gjennom sitt heleide investeringsselskap Dspin AS i 2010. Fem millioner kroner av dette ble brukt på aksjekjøp i Active Brands, hvor Traa eier 4,5 prosent. Dspins bokførte egenkapital var i fjor på 14,4 millioner kroner. Resultatet endte i minus med 1,7 millioner kroner og ingen driftsinntekter.

- Det er ingen ansatte i selskapet utover sporadisk aktivitet ved daglig leder, skriver Traa videre i årsmeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.