RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

- Ja, jeg brøt aksjeloven

Sist oppdatert:
Kari Traa tok ut 3,2 millioner kroner i ulovlig utbytte.

Den tidligere skistjernen og nåværende næringslivsaktøren Kari Traa innrømmer at hun har brutt aksjeloven.

Det var i fjor at hun tok ut 3,2 millioner kroner i investeringsselskapet Dspin AS. - Dette utbyttet er ulovlig da selskapet mangler tilstrekkelig fri egenkapital til dekning av uttaket, skriver Traa i årsmeldingen for Dspin.

Kreditorvarsel
Traa er nå i ferd med å rette opp saken, skriver Bergens Tidende . Tidligere denne måneden sendte hun ut kreditorvarsel som viser at hun er i gang med en prosess som skal gjøre utbyttet lovlig.

Kulekjøreren og OL-medaljøren fra Voss etablerte seg som klesdesigner og opprettet en bedrift med sitt eget navn i 2002. I fjor ble Kari Traa AS fusjonert med morselskapet til Skigutane AS, og solgt til milliardær Kjetil Holta gjennom sportsleverandørselskapet Active Brands.

Traa investerte 7,4 millioner kroner i aksjer gjennom sitt heleide investeringsselskap Dspin AS i 2010. Fem millioner kroner av dette ble brukt på aksjekjøp i Active Brands, hvor Traa eier 4,5 prosent. Dspins bokførte egenkapital var i fjor på 14,4 millioner kroner. Resultatet endte i minus med 1,7 millioner kroner og ingen driftsinntekter.

- Det er ingen ansatte i selskapet utover sporadisk aktivitet ved daglig leder, skriver Traa videre i årsmeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere