RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

- Ja, Oslo bør søke vinter-OL

Sist oppdatert:
Men den store sjefen i det internasjonale skiforbundet tror ikke at folkefesten kan bli helt den samme da.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): 270.000 billetter var solgt i Holmenkollen før det endelige salget til søndagens femmil var klart. 300.000 har fulgt rennene utenfor selve stadion. 650.000 mennesker har fulgt medaljeseremoniene i Oslo sentrum.

Det offentliggjorde VM-arrangørene søndag. Mesterskapet har således vært en publikumssuksess.

Men har det vært et bevis på at byen bør søke om vinter-OL?

- Jeg ville gjort det
Ja, sier presidenten i det internasjonale skiforbundet, Gian Franco Kasper.

- Hadde jeg vært den som skulle bestemme om Oslo burde søke om å få vinter-OL, så ville jeg gjort det, sier FIS-presidenten til Nettavisen.

- Norge er et vintersportsland, og det er viktig for den internasjonale olympiske komité – og utviklingen der – at land som Norge er involvert også på arrangørsiden, fortsetter han.

Og forklarer:

- Spørsmålet er hvor man skulle gjennomført de andre disiplinene. Alpint kunne gjennomføres på Norefjell, hvis det ikke skal være i Kvitfjell. Bob og skøyter kunne gått av stabelen på Lillehammer. Jeg er i alle fall sikker på at Oslo er stort nok til et sånt mesterskap, sier han.

- Mindre plass til publikum
Han er imidlertid sikker på at folkefesten ikke helt ville kunne bli den samme.

Spesielt ikke på selve arenaen i Holmenkollen.

- Det er det ikke tvil om. OL er så mye større enn et VM. Det trenger mer plass. Det trenger mer plass til Vipene. Det trenger mer plass til dere journalister. Det trenger rett og slett mer plass. Til alt. Derfor ville det blitt mindre plass til publikum. Hvor mye mindre? Det vet jeg ikke. Et VM vil imidlertid, for meg, alltid være en større publikumssuksess enn et OL. Da kommer skifolket. Mens et OL også følges av mange som egentlig ikke er interessert i sporten, sier han.

Andre FIS-refleksjoner etter VM:
* Fire utøvere fikk startnekt, etter at det totalt ble gjennomført 455 dopingtester før renn - og over 100 tester etter rennene.
* 12 ulike land har tatt medaljer: - Og selv om vi gjerne skulle sett at enda flere renn tar medaljer, så er ikke det nødvendigvis så lett å få til, sier Kasper.
* 580 utøvere har vært i aksjon, fra 49 ulike land.
* 650.000 mennesker i Oslo sentrum ved medaljeutdelingen var dobbelt så mange som man forventet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere