*Nettavisen* Sport.

- Ja takk, begge deler!

Per Ravn Omdal kan få leke Ole Brumm! Drillo-stilen, eller Rosenborg-stilen? ”Ja takk, begge deler”, bør fotball-presidenten nå si, og ansette Nils Arne Eggen og Egil Olsen som landslagssjefer.

04.11.03 10:33

Med den konstelasjonen vil Norges Fotballforbund garantert få alt de kan ønske seg. Kanskje bortsett fra det å vinne fotballkamper. For det kan ingen garantere.

Men det vil bli full oppslutning rundt landslaget igjen, etter et par år med misnøye og negativitet.

Spennende tanke
Og tanken er unektelig veldig spennende. Olsen er en av verdens beste til defensiv organisering. Eggen er ikke langt unna den samme betegnelsen i det offensive. Begge har nådd kjemperesultater med små ressurser.

Sammen kan det bli VELDIG godt! Uten at det er noen garanti for at det lar seg gjøre å smelte de to svært like stilartene sammen til én. Eggens Rosenborg-stil er svært tidkrevende å få til treningsmessig.

Tidkrevende
Og når landslaget stort sett bare har tre-fire dager på hver samling, er det liten tvil om at Drillos grunntanke bør få råde. Det krever mindre tid å få det defensive til å sitte.

Det norske landslaget har den siste tiden vært verken fugl eller fisk. Ikke har det vært ordentlig Drillo-stil, og ikke har det vært Rosenborg-fotball. Hvem som har skylda er i grunnen ganske uinteressant.

Poenget er at NFF nå bør leke Ole Brumm, og si ”Ja takk, begge deler”. Forbundet har en unik mulighet til å samle fotball-Norge rundt landslaget igjen.

Kaos?
Men det kan også bli totalt kaos. To så sterke personligheter må nødvendigvis ha syn på saker og ting som ikke sammenfaller. Og da er det viktig at én tar den avgjørende beslutningen.

I de aller fleste tilfellene vil de to pedagogene ha så pass stor gjensidig respekt for hverandre, at det nok blir med diskusjonen på kammerset. Men det kan selvsagt også bli full skjæring.

Behersker mediene
Mediemessig er det jo selvsagt også en stor drøm hvis to så drevne og markante profiler overtar. Ingen av dem er heller redde for å snakke i overskrifter. Og de tåler presset i mange år til - selv om alderen er et ankepunkt.

Jada, det kan bli riktig morsomt framover!

Men husk: Landslaget spilte 0-0 også under Drillo. Og Rosenborg har tapt 0-5 på bortebane i Europa...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.