*Nettavisen* Sport.

- Ja, vi selger Liverpool

Foto: (PA/Scanpix)

Liverpools amerikanske eiere bekrefter at de vil selge klubben.

16.04.10 14:44

- Det har vært en givende og spennende erfaring for oss og familiene våre å eie Liverpool Football Club de tre siste årene. Etter å ha løftet klubben så høyt har vi nå sammen bestemt oss for å forsøke å selge klubben til eiere som vil jobbe for å ta klubben til neste nivå, sier George Gillett og Tom Hicks i en pressemelding.

Denne bekreftelsen var ventet, etter at banken som sitter på det enorme lånet som klubben sliter med å nedbetale, overtok styringen av klubben. Normalt vil det oppfattes negativt at en klubb mister selvstyringen, men i dette tilfellet har misnøyen med den amerikanske eierduoen vært så stor at denne utviklingen mottas med stor jubel blant fansen.

Ny styreformann
Martin Broughton er hentet inn fra British Airways og blir klubbens nye styreformann med øyeblikkelig virkning.

- Vi er glade for at Martin Broughton har takket ja til vervet som styreformann, og vil jobbe sammen med klubben utmerkede ledelsesapparat. Martin er en respektert forretningsleder med utmerket dømmekraft og godt omdømme. Han er en genuin fotballsupporter og vil sørge for å holde kontroll over salgsprosessen for å ivareta klubbens og supporternes beste interesser, mener Hicks og Gillett.

Amerikanerne lovte gull og grønne skoger da David Moores solgte Liverpool til dem, men har ikke holdt løftene sine og har lenge vært svært upopulære på Merseyside.

Les også:Juventus lokker Benitez med superlønn, 700 millioner og to navngitte spillere.

«Det fineste anlegget i verden»
- Vi vil bygge det fineste stadionanlegget i verden, sa Tom Hicks på pressekonferansen da amerikanerne kjøpte klubben i februar 2007. Liverpool spiller fortsatt på Anfield og har ennå på grunn av sin elendige økonomi heller ikke startet byggingen av et nytt stadionanlegg.

George Gillett la på samme pressekonferanse til:

- Hvis vi får en mulighet til å hente inn en stor spiller, gjør vi det. Vi setter ikke et budsjett på det.

Forrige sommer ble Alberto Aquilaini og Glen Johnson kjøpte inn for til sammen rundt 35 millioner pund, men disse kjøpene ble finansiert av spillersalg. Liverpool solgte blant andre Xabi Alonso - klubbens kanskje beste spiller forrige sesong - til Real Madrid.

Store ord fra Broughton
Den gjeldstyngede klubben ble nummer to i Premier League forrige sesong, men vil denne sesongen ikke engang klare å kvalifisere seg til Champions League.

Broughton lover fansen å gjøre sitt beste for at klubben får inn den rette eieren når Hicks og Gillett nå vil selge.

- Liverpool er en stor klubb med en fantastisk historie. Jeg vil kjøre denne salgsprosessen på den rette måten, til det beste for klubben og fansen. Liverpool er en av verdens mest suksessrike klubber og mitt mål er å sørge for at vi finner eiere som er i stand til å bygge på klubbens nylig forbedrede økonomiske situasjon for dermed å kunne gi sportslig suksess, sier den tidligere British Airways-toppen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.