- Ja, vi skal demonstrere

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

Norges kombinertlag ligger godt an etter hopprennet, men nå er det klart at det blir en demonstrasjon i Holmenkollen.

13.03.10 14:30

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Ja, det blir en demonstrasjon etter langrennet, bekrefter det norske kombinertlandslagets tillitsmann Jan Schmid til Nettavisen.

Etter verdenscuprennene i kombinert i Lahti forrige helg ble det klart at utøverne planla en demonstrasjon i Holmenkollen. Det som følge av at Det internasjonale skiforbundet (FIS) ikke etterkom ønsket deres om en beklagelse for det utøverne mener er svært dårlig gjennomføring av flere av kombinertrennene denne sesongen.

Torsdag fortalte Nettavisen at Norges utøverrepresentant Jan Schmid håpet at det ikke skulle bli noen demonstrasjoner.

Men etter å ha snakket med de andre nasjonene, forteller han at det nå er klart at det likevel blir en demonstrasjon i Holmenkollen.

- Men flere av utøverne har roet seg, så dette blir ingen katastrofe, sier Schmid.

Overraskelse
Utøverne mener de blir tatt for lite hensyn til av FIS. De mener de ikke blir hørt og vil ha mer å si overfor forbundet.

- Hva slags demonstrasjon er det snakk om?

- Det må ha et visst overraskelsesmoment, så dere får vente og se. Det jeg kan si er at alle utøverne vil stå samlet og vise at de er misfornøyd, sier Schmid.

- Kan gjøre det de vil
FIS-sjef Walter Hofer er klar over at det blir en demonstrasjon, men vil ikke gjøre noe for å stoppe den.

- Alle er velkomne til å gjøre det de vil, sier han til Nettavisen.

- Synes du det er riktig av utøverne å demonstrere?

- Det er ikke opp til meg å avgjøre, og jeg vet ikke hva de kommer til å gjøre, sier Hofer.

Godt utgangspunkt for Norge
Demonstrasjonen kan vise seg å komme rett i etterkant av norsk triumf i Holmenkollen, all den tid Norge har et godt utgangspunkt etter hopprennet i den kombinerte lagkonkurransen.

Norge ligger på tredjeplass etter hopprennet, kun 30 sekunder bak ledende Tyskland og bare to sekunder bak Østerrike på andreplass.

- Dette ser bra ut. Det kan kanskje ende med seier, sier Petter Tande til Nettavisen.

Han tror det blir hard kamp, men påpeker at Norge har et sterkt langrennslag på papiret. I tillegg til de to lagene foran tror han USA blir tøffe å hanskes med.

Men USA som starter 22 sekunder bak Norge har unggutten Nick Hendrickson med på laget, og det spørs om ikke han taper for mye på førsteetappen til at USA kan hevde seg helt i teten. Det var for øvrig hans svake hopp som gjør at ikke USA går ut helt i tet.

På Norges lag år Petter Tande, Mikko Kokslien, Jan Schmid og Magnus Moan. De fire hoppet rimelig jevnt, med Tande og Moan et hakk lenger enn de to andre.

Her finner du resultatlisten foran ettermiddagens langrenn over 4x5 kilometer som starter klokken15.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.