RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jansrud må få tilbake tryggheten

Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kneet fungerer godt og Kjetil Jansrud er i stor framgang.

Kjetil Jansrud er på god vei tilbake etter korsbåndskaden. Kneet som satte ham utenfor i Schladming-VM og resten av sesongen fungerer helt fint.

– Jeg kan ikke si annet enn at Jansrud viser framgang jevnt og trutt. Kneet skaper i alle fall ingen problemer for ham. Det fungerer veldig bra, men han har fortsatt en jobb å gjøre på det skitekniske området, og det gjelder å få tilbake tryggheten, sier sportssjef Claus J. Ryste til NTB.

Jansrud måtte reise hjem fra VM i Schladming før mesterskapet var kommet skikkelig i gang. Han røk korsbåndet halvveis ned i traseen i første øvelse, super-G. Deretter ble det operasjon hjemme i Oslo.

Men Jansrud er kommet bemerkelsesverdig fort tilbake igjen, og nå kan det se ut som om det er et håp om at han kan kjøre allerede i verdenscupåpningen i Sölden i slutten av oktober.

Mye bra
– De mannlige alpinistene våre har det fint i Sør-Amerika. De har fått gjort veldig mye bra arbeid. Rapportene jeg får fra dem er i alle fall positive, forteller Ryste.

Noe sykdom har det vært, men ingenting som har vært særlig alvorlig.

– Det har vært noe ruskevær også, men det er slikt man må regne med på en samling som går over så lang tid. Stort sett har gutta fulgt det programmet som har vært satt opp, sier sportssjefen.

Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud og unggutten Aleksander Aamodt Kilde har trent fart sammen med det canadiske landslaget i første del av september. Teknikerne med Leif Kristian Haugen, Henrik Kristoffersen, Truls Johansen og Sebastian Johann Foss Solevåg har trent for seg selv i den samme perioden, men nå er alle samlet. Fortsatt er det en drøy uke igjen av samlingen på vinterlige forhold i Sør-Amerika.

Heldig
– Mens de beste herreløperne våre har forberedt seg i Sør-Amerika har kvinnene vært i Sveits, og de har også vært veldig heldige med forholdene. De har hatt vinterlige og flotte forhold å trene under, for det har vært kaldt om nettene, sier sportssjef Ryste.

– Kvinnelaget har hatt det veldig bra, og de har fulgt planen så å si til punkt og prikke. Det har ikke vært verken skader eller sykdom å snakke om blant kvinnene heller, så vi har vært veldig heldige med sesongoppkjøringen i år, legger Ryste til.

På kvinnesiden er det Lotte Smiseth Sejersted, Ragnhild Mowinckel samt søstrene Mona og Nina Løseth det settes største lit til.

Sesongen starter med tradisjonelle verdenscuprenn på isbreen Rettenbach ved Sölden 26. og 27. oktober. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere