RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jays ikke under ti blank - ennå

Foto: AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Ikke regn med at Jays løper under ti blank til helgen.

9-tallet på 100 meter er høyst realistisk for Jaysuma Saidy Ndure denne sesongen. Men treneren advarer mot å forvente slike tider allerede i fredagens sesongåpning.

- Det jeg kan love, er at han løper fortere enn i sin sesongpremiere i fjor. Da startet han med 10,50, sier trener Olav Magne Tveitå til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) før Ndures utendørsdebut i Super Grand Prix-stevnet i Doha fredag.

- Men 10-sekundersgrensen brytes ikke ennå?

- Vi får ta det som det kommer, svarer Tveitå med et lurt smil, og er ikke veldig pratsom om akkurat det temaet.

Perfekte forberedelser
At hans mønsterelev kommer godt rustet til sesongpremieren, som det knytter seg ekstra stor spenning til ved inngangen til OL-sesongen, er det imidlertid ingen tvil om.

- Han har nettopp lagt bak seg et fantastisk bra treningsopphold i USA. Det kunne ikke bli bedre, og vi har fått gjort det vi har planlagt før sesongen. Ja, kanskje vel så det, sier en optimistisk trener, som tidligere i vinter fikk bekreftet at terpingen på starten og sprintens første fase har gitt resultater.

6,55 på 60 meter innendørs var ikke bare bekreftelsen de håpet på, men også temmelig overraskende med tanke på at «Jays» hadde mye trening i kroppen på det tidspunkt.

Passende motstand
- Likevel føler man seg aldri helt 100 prosent forberedt før det første løpet. Men jeg tror det skal gå greit, sier en spent Tveitå, som beordret en dose med lett trening hjemme i Oslo i dagene mellom hjemkomsten fra USA og avreisen til Qatar tirsdag.

I sesongens første storstevne får det norske sprinthåpet en god målestokk på hvor han befinner seg i bildet tre måneder før OL. Blant konkurrentene han møter på 100-meteren er arrangørlandets eget stortalent Samuel Francis. 21-åringen kan vise til 6,54 på 60 meter i vinter, hundredelet bedre enn Ndure, og tredje best i verden.

I fjor noterte han seg for 9,99 på 100 meter, og bør følgelig være en motstander som passer veldig godt til nordmannen akkurat nå.

Ikke overrasket over Bolt
På deltakerlista i Doha sto også opprinnelig verdensrekordholder Asafa Powell. Men på grunn av en muskelskade måtte han trekke seg fra både dette stevnet og Bislett Games 6. juni.

Det sies at avbrekket ikke vil få noen betydning for Powells OL-forberedelser. Men han må saktens henge i, om han skal holde unna for sin unge landsmann Usain Bolt. 21-åringen fra Jamaica sjokkerte en hel friidrettsverden med 9,76 på 100 meter sist helg, bare to ørsmå hundredeler bak verdensrekorden.

- Så veldig overraskende var det ikke. For rapportene har gått ut på at han endelig har begynt å trene bra. Og med en god treningsvinter måtte resultatene komme, sier Olav Magne Tveitå om naturtalentet, som for lengst har vist sitt potensial. Han har juniorverdensrekorden på 200 meter med 19,93, og presterte 20,13 på distansen allerede som 16-åring...

(ANB)

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere