*Nettavisen* Sport.

- Jeg ble behandlet rasistisk

Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Brann-helten Kim Ojo til frontalangrep på sin gamle klubb og trener.

05.04.11 09:35

Kim Ojo (22) har vært en åpenbaring i sesongens to første kamper. Han har scoret to mål og bidratt til to strake seirer for Brann.

Men fotballtilværelsen i Norge har ikke alltid vært like hyggelig for nigerianeren. Etter mandagens 4-1-seier over Lillestrøm på Åråsen, kom han i et intervju med TV 2 med kraftige anklager mot sin tidligere arbeidsgiver Nybergsund-Trysil.

(Se intervjuet nederst i dene saken)

- Fordi jeg er svart
Spesielt tøff er kritikken mot trener Ola Brenden. Ojo sier rett ut at han mener han ble rasistisk behandlet.

- På trening kjeftet treneren på meg hele tiden, så jeg gikk til ham og sa at ingen får oppføre seg sånn mot meg. Jeg likte det ikke, for det var bare meg han kjeftet på fordi jeg er svart, han kjeftet aldri på hvite spillere. Flere ganger bare gikk jeg av banen på trening på grunn av måten jeg ble behandlet på. Jeg dro hjem fordi jeg ble behandlet så dårlig, hevder Ojo.

Som personlig kristen, takker han Gud for de fleste av sine fremganger. Heller ikke det skal ha blitt akseptert i Nybergsund, skal man tro Ojo.

Fikk ikke snakke om Gud
- I et intervju sa jeg at jeg at jeg gleder meg til å dra til drømmelaget mitt, Inter Milan, og til å møte min drømmetrener, Jose Mourinho. Pressen spurte meg hvordan det skulle skje, og jeg svarte at med Guds hjelp er alt mulig. På vei til klubbhuset kom treneren bort til meg og sa at jeg ikke skulle snakke om Gud. Da advarte jeg ham om at han aldri måtte si det til meg, ellers ville jeg spytte ham i øyet.

- Så skjedde det igjen, og da ba jeg ham holde kjeft. Hvorfor skal treneren fortelle en spiller at han ikke skal snakke om Jesus Kristus? Han tar feil, ingen gjør det mot meg. Jeg kom til Norge for å spille fotball, ikke for at noen skal fortelle meg hva jeg skal tro eller ikke tro.

- Jeg ble behandlet rasistisk, jeg ble behandlet virkelig dårlig, sier Ojo.

- Kjenner oss ikke igjen
Nybergsund-Trysil-trener Ola Brenden kjenner seg ikke igjen i kritikken.

- Vi kjenner oss ikke igjen. Vi blir veldig triste. I fjor hadde vi folk fra elleve nasjoner og opptrådte som et lag. Noe mer er det ikke å kommentere, sier Brenden til TV 2 Sporten.

Den tidligere Nybergsund-spilleren Samir Fazlagic sier til TV 2 Sporten at heller ikke han kunne merke at Ojo ble behandlet spesielt dårlig i klubben.

HTML EMBED
TV2Player.insert(508413,"playerProgram508413", {stretch: 'fill', noCompanion:true});

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.