- Jeg ble kvalm av Liverpool-møtene

Foto: Anthony Devlin

Men Wayne Rooney elsker rivaliseringen med Anfield-klubben.

13.10.11 08:57

Lørdag er det duket for et av Premier Leagues største rivaloppgjør. Liverpool er vertskap for Manchester United på Anfield.

Og en som kjenner rivaliseringen med de røde fra Beatles-byen bedre enn noen, er United-spiss Wayne Rooney.

Måljegeren er selv fra Liverpool og har rivalisert med den tradisjonsrike klubben, både som United-spiller og ikke minst som Everton-spiller og -supporter.

- Nervøs og kvalm
Før helgens oppgjør forteller spissen at oppgjørene mot Liverpool alltid har vært spesielle og at han som unggutt alltid fryktet møtene med naboklubben.

- Vi vant ikke mange kamper på Anfield, men jeg elsket de oppgjørene. Jeg ble ofte så nervøs at jeg ble kvalm. Det var fælt, sier han ifølge Daily Mirror.

- Om vi tapte, og Liverpool vant, var det helt fryktelig å komme tilbake på skolen og møte kamerater, som var Liverpool-fans, sier landslagsmannen.

- Større for meg
Rooney startet karrieren på Evertons ungdomsakademi helt tilbake i 1996 og fikk sin debut for klubbens A-lag i ung alder. Han er oppvokst med hjertet i den blå delen av byen.

- Alle i familien min var Everton-fans. Så for meg er det alltid stort å slå Liverpool og hver gang det skjer, er en stor dag, sier 25-åringen.

- Det er en stor dag for United, med tanke på rivaliseringen med Liverpool, men for meg er det enda større, sier den tidligere Everton-spilleren.

- Er gode nok
Manchester United-spilleren har merket seg at rivalen denne sesongen virker sterkere enn på lenge og Rooney mener manager Kenny Dalglish har gjort noen gode signeringer.

- Ja, det har hentet inn noen solide spillere. Siden Liverpool ikke klarte å kvalifisere seg for Champions League sist sesong, vil de nok gjøre alt for å komme tilbake.

- Anfield er alltid det tøffeste stedet du kan dra for å hente tre poeng. Liverpool kommer til å kjempe hardt for komme blant de fire beste og det er de gode nok til å klare, avslutter han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.