RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ble kvalm av Liverpool-møtene

Foto: Anthony Devlin
Sist oppdatert:
Men Wayne Rooney elsker rivaliseringen med Anfield-klubben.

Lørdag er det duket for et av Premier Leagues største rivaloppgjør. Liverpool er vertskap for Manchester United på Anfield.

Og en som kjenner rivaliseringen med de røde fra Beatles-byen bedre enn noen, er United-spiss Wayne Rooney.

Måljegeren er selv fra Liverpool og har rivalisert med den tradisjonsrike klubben, både som United-spiller og ikke minst som Everton-spiller og -supporter.

- Nervøs og kvalm
Før helgens oppgjør forteller spissen at oppgjørene mot Liverpool alltid har vært spesielle og at han som unggutt alltid fryktet møtene med naboklubben.

- Vi vant ikke mange kamper på Anfield, men jeg elsket de oppgjørene. Jeg ble ofte så nervøs at jeg ble kvalm. Det var fælt, sier han ifølge Daily Mirror.

- Om vi tapte, og Liverpool vant, var det helt fryktelig å komme tilbake på skolen og møte kamerater, som var Liverpool-fans, sier landslagsmannen.

- Større for meg
Rooney startet karrieren på Evertons ungdomsakademi helt tilbake i 1996 og fikk sin debut for klubbens A-lag i ung alder. Han er oppvokst med hjertet i den blå delen av byen.

- Alle i familien min var Everton-fans. Så for meg er det alltid stort å slå Liverpool og hver gang det skjer, er en stor dag, sier 25-åringen.

- Det er en stor dag for United, med tanke på rivaliseringen med Liverpool, men for meg er det enda større, sier den tidligere Everton-spilleren.

- Er gode nok
Manchester United-spilleren har merket seg at rivalen denne sesongen virker sterkere enn på lenge og Rooney mener manager Kenny Dalglish har gjort noen gode signeringer.

- Ja, det har hentet inn noen solide spillere. Siden Liverpool ikke klarte å kvalifisere seg for Champions League sist sesong, vil de nok gjøre alt for å komme tilbake.

- Anfield er alltid det tøffeste stedet du kan dra for å hente tre poeng. Liverpool kommer til å kjempe hardt for komme blant de fire beste og det er de gode nok til å klare, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere