*Nettavisen* Sport.

- Jeg ble like overrasket som alle andre

Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix

Tora Berger sjokkerte alle under lørdagens jaktstart.

19.01.13 14:16

Tora Berger har vært i kanonform denne sesongen, men på sprinten i Anterselva på torsdag skjøt lesjaværingen seg bort.

Med en 14. plass og drøye minuttet bak Anastasija Kuzmina fra Slovakia, var det derfor de færreste som trodde på norsk jubel i lørdagens 10 kilometer jaktstart i Antholz.

Men Berger hadde en drømmedag både i sporet og på standplass, og gikk seg stort opp.

Da hun gikk i mål, var hun hele 18 sekunder før Olena Pidrushna på andreplass og 25.4 sekunder foran Kaisa Mäkäräinen på tredjeplass.

– Jeg var like overrasket som alle andre da jeg gikk først ut etter siste skyting. Men da jeg skjønte at jeg ledet, var det bare å spa på på sisterunden. Jeg følte meg helt fin, og da var jeg sikker på å vinne, sa den glade vinneren til NRK etter målgang.

Dette var Bergers 22. verdenscupseier i karrieren. Berger lå ikke helt framme i teten før etter at den siste stående skytingen var over, men da skjøt hun til gjengjeld strålende. Hun fikk ned alle de fem blinkene på rekordtid og gikk først ut fra standplass. Da var seieren så å si sikret.

– Tora ser bare muligheter og var helt fenomenal på den siste skytingen. Hun er ganske enkelt sånn, sier landslagssjef Egil Gjelland til NTB.

Gjelland fikk også se at både Flatland og Solemdal skjøt feilfritt på den siste stående skytingen.

– Veldig bra skyting, og det var helt ideelt. Jentene har vært opptatt av å puste skikkelig ut før de kom inn på standplass. Det er veldig viktig i denne høyden, sier Gjelland.

Det betyr at hun er likt med Liv Grete Skjelbreid Poirée i antall verdenscupseire.

Av de andre norske endte Ann Kristin Flatland til slutt som nummer seks, og Synnøve Solemdal havnet på niendeplass - ett minutt bak Berger.

Tiril Eckhoff gikk inn til 29.-plass, mens Fanny Welle-Strand Horn ikke stilte til start i lørdagens renn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.