*Nettavisen* Sport.

- Jeg ble overrasket da Rodgers sa det

Foto: Getty Images / All Over Press

Les hvordan Liverpool-sjefen tok Stewart Downing på sengen.

24.12.12 14:43

Stewart Downing har fått sving på Liverpool-karrieren etter en mildt sagt treg start. Da Liverpool banket Fulham i helgen, var Downing blant banens beste spillere og noterte seg for sitt første mål og sin første målgivende i Premier League for rødtrøyene.

Kampen må ha vært en herlig revansje for Downing, som ble hentet for svimlende 20 millioner pund fra Villa sist sommer, og siden er blitt stemplet som en gigantisk flopp.

- Ble overrasket
Den engelske vingen har imidlertid de siste ukene blitt møtt med rykter om Liverpool-exit når overgangsvinduet åpner i januar. Liverpool-manager Brendan Rodgers gikk også til pressen og fortalte at klubben skulle lytte til de bud som eventuelt måtte komme.

Det tok Downing på senga, innrømmer han selv.

- Jeg ble overrasket da han (Rodgers) sa jeg kunne forlate klubben. Han var fornøyd med meg da han kom til klubben, men plutslig var alt forandret og han sa jeg kunne dra. Jeg vet ikke hvem som tar den avgjørelsen, men det ene minuttet får jeg høre at jeg gjør det bra, og det neste minuttet blir jeg fortalt at jeg kan dra. Det er ganske forvirrende, sier Downing til Sky Sports.

- Et spark i baken
Rodgers' uttalelser førte imidlertid til at Downing ble motivert, ikke deprimert.

- Det gjorde at jeg fikk et spark i baken. Jeg hadde ingenting å tape, siden jeg var på vei vekk uansett, så det handlet om å manne seg opp og gjøre en innsats. Det har fungert, for prestasjonene begynner å komme nå, sier Downing.

Han ble imidlertid også sitert på at han selv kunne tenke seg et klubbskifte. Nå har imidlertid pipen en annen lyd.

- Jeg var ute av laget, og var frustrert. Det jeg sa, var at jeg skulle høre på tilbud hvis noe stort kom på banen. Jeg ønsker å bli værende, men det ligger ikke i mine hender, sier han.

- Har god dialog
Nå håper han at Liverpool-sjefen har blitt så imponert av de siste ukenes prestasjoner at han beholder ham når vinduet åpner i januar.

- Det som er bra, er at vi har en åpen dialog. Jeg snakker med ham hvis jeg har et problem, og han kan snakke med meg hvis han har et problem. Han har vært åpen og ærlig med meg, og sagt at han vil vurdere eventuelle bud i januar, men hvis han sier at jeg skal bli, snakker vi om god, gammeldags fotballhverdag, sier Downing, vel vitende om at ting forandrer seg fort i fotballen.

- Det eneste jeg kan gjøre er å spille bra, og fortsette å tvinge Rodgers til å velge meg i startoppstillingen. Det er det jeg prøver på, avslutter 28-åringen.

LES FLERE SAKER FRA 2012:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.