- Jeg ble satt ut og jeg ble redd

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Jeg kjenner fortsatt til hjerteproblemene, sier Martin Johnsrud Sundby.

04.09.12 18:13

- Jeg føler at jeg har fulgt en god oppskrift, sier Johnsrud Sundby til Nettavisen.

I år har Røa-løperen tatt grep for å holde igjen formkurven på sommeren. Han har slitt med å være i for god form om sommeren og ikke fått det til når alvoret begynner i november.

- Jeg synes sommeren har vært veldig bra. Det har vært lite feriering og mye fokus på trening. Jeg er veldig fornøyd med jobben jeg har gjort. Man må være smart, særlig i høyden, forteller Sundby og fortsetter:

- Jeg har hatt en bedre progresjon i formkurven nå, i forhold til i fjor. Fremfor å være i toppform i juli, som jeg har slitt med litt tidligere, føler jeg at jeg har klart å holde igjen, sier han.

27-åringen er for øyeblikket på samling i italienske Levignio, sammen med resten av allroundlandslaget i langrenn. Der lader han opp mot sesongens store mål: VM i Val Di Fiemme.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

- Ikke noe som hugget inn i stein
Etter planen skal ikke Martin Johnsrud Sundby delta i Tour de Ski denne sesongen, men selv vil han ikke utelukke at han stiller til start helt enda.

- Hvordan ser du på den kommende sesongen? Har hørt rykter om at du ikke skal være med på Tour de Ski, men satser alt frem mot VM?

-Den foreløpig planen er at jeg ikke skal delta. De erfaringene jeg sitter igjen med er at jeg kan bli litt rufsete i luftveiene med å gå så mange renn etter hverandre. Det kan være litt gambling med tanke på VM, sier han.

- Jeg har dritlyst til å gå Tour de Ski. Jeg blir bedre og bedre i skøyting, og selv om jeg ikke er noen sprinter har jeg blitt en bedre allrounder, derfor passer touren meg godt, forteller langrennsløperen.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Foto: Paul Weaver

- Hjertet plager meg ikke
Røa-løperen fikk trøbbel med uregelmessigheter i hjerterytmen under en trening høsten 2011 og måtte

- Som idrettsutøver fikk jeg et ganske stort sjokk da jeg var ute på løpetur 19. september. Jeg var ute på løpetur i skauen en mørk mandagskveld. Plutselig skjedde det ett eller annet inne i brystet som jeg ikke hadde kontroll på. Det var helt unormalt, fortalte Johnsrud Sundby på en pressekonferanse på Sjusjøen i fjor høst.

- Jeg ble selvfølgelig satt ut og jeg ble redd. Jeg kom meg til folk på Tryvannstua og fikk tilkalt hjelp. Det bar til undersøkelser på Rikshospitalet i et par dager, sa Johnsrud Sundby den gangen.

Nå tenker han imidlertid ikke noe på hjertet når han trener.

- Det plager meg ikke. Jeg får trent som normalt og tenker ikke så mye over det, sier Johnsrud Sundby.

- Enkelte ganger kan jeg kjenne noe, men det går bra, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.