RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ble seksuelt misbrukt

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
En av boksingens aller største helter åpner seg i sin biografi.

Den tidligere storbokseren Sugar Ray Leonard avslører nå at han i ung alder ble seksuelt misbrukt av en prominent boksetrener.

Leonard, som holdt VM-tittelen i fem forskjellige vektklasser i løpet av den aktive karrieren, kommer med avsløringene i en selvbiografi som vil bli utgitt neste måned.

55-åringen forteller at hendelsene har preget han mye i etterkant og at han nå derfor har valgt å avsløre det som skjedde, i et håp om at dette vil hjelpe ham med å legge det bak seg.

To episoder
Den tidligere olympiske mesteren beskriver to episoder, der den «respekterte OL-treneren» skal ha misbrukt ham seksuelt.

Den første episoden inntraff i New York, da bokseren var 15 år gammel. Treneren skal ha sett på at Leonard og en annen ung bokser tok et bad sammen, i etterkant av en turnering.

55-åringen forteller at de to mistenkte at noe ikke var helt som det skulle være, men hadde ikke lyst til å sette spørsmålstegn ved oppførelsen til et forbilde og en autoritetsfigur.

Noen år senere, i forkant av OL i 1976, inntraff den andre episoden, i trenerens bil.

- Før jeg visste ordet av det hadde han åpnet buksene mine og prøvde å kjærtegne meg med hendene og munnen. Jeg skrek ikke, jeg bare åpnet døren og løp, forteller Leonard.

I boken «The Big Fight: My life in and out of the Ring» forteller bokseren at han ikke lenger kunne holde det som skjedde inni seg.

- Jeg har konkludert med at jeg aldri vil bli fri, før jeg har avslørt sannheten. Uansett hvor mye det smerter meg, sier 55-åringen.

- Aldri nevnt det
Sugar Ray Leonards første trener og gode venn, Dave Jacobs, forteller at han aldri hadde blitt gjort oppmerksom på det som hadde foregått.

- Han har aldri nevnt det til meg og ingen andre i gruppen vår har heller snakket om det, så han har vel ikke fortalt noe til dem heller, sier Jacobs ifølge New York Times.

Den tidligere bokseren, som nå er realitystjerne i USA, skriver også om heftig kokainbruk, oppveksten i et hjem preget av alkoholmisbruk og en grusom bilulykke i boken.

En av de største
Leonard vant sin første VM-tittel tilbake i 1979 og var den første bokseren som tjente over 100 millioner dollar i premierpenger.

Han blir i bokseverdenen ansett som en av de aller største gjennom alle tider, kanskje bare forbigått av legenden Muhammad Ali.

Tidligere denne måneden kom det også fram at den svenske høydehopperen Patrick Sjöberg ble seksuelt misbrukt av sin trener og stefar, Viljo Nouslainen, i ung alder.

Les mer om Patrick Sjöberg-saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere