RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg blir gjerne Englands nye trener

Sist oppdatert:
Nederlandske Louis van Gaal sier rett ut at han gjerne blir Englands nye trener.

Steve McClaren fikk sparken etter at England, som Norge, forrige uke ikke klarte å kvalifisere seg til neste sommers EM-sluttspill. Det betyr at jakten på erstatteren er i full gang.

Van Gaal er klar - hvis engelskmennene ønsker en ny utenlandsk trener.

Har en klausul
- Det er mange kandidater, men jeg er villig til å gjøre det. Ellers ville jeg ikke hatt en klausul i kontrakten min om at jeg kan gå hvis jeg får tilbud om å bli hovedtrener for et landslag, sier han ifølge BBC.

Han er nå trener i nederlandske AZ - et lag som i et par år nå, under van Gaals ledelse, har utfordret de tre store i Nederland, Ajax, PSV Eindhoven og Feyenoord.

- Jeg ble spurt (om å bli engelsk landslagstrener) for et par år siden, men da sa jeg nei. Kanskje de vil ta kontakt på ny nå, undrer han.

Capello også interessert
Andre aktuelle navn er Fabio Capello, Harry Redknapp, Alan Shearer, Jürgen Klinsmann, Jose Mourinho og Luiz Felipe Scolari, men tidligere er det kun Capello som åpent har sagt at han ville være interessert i jobben.

Van Gaal nøt stor suksess som Ajax-trener på 90-tallet. Han ledet laget til tre seriegull, seier i Uefa-cupen og også Mesterligaen. Deretter ble han hentet til Barcelona, hvor han vant to seriegull. Kritikken var imidlertid stor, og han ga seg til slutt for å overta som nederlandsk landslagstrener.

Den jobben ble imidlertid ikke en suksess. Han klarte nemlig ikke å lede laget til fotball-VM i 2002.

I fjor ledet han AZ til 3. plass i Nederland - tre poeng bak seriemester PSV Eindhoven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere