*Nettavisen* Sport.

- Jeg blir ikke med i «Skal vi danse»

Foto: Anette Karlsen/Scanpix

Johan Remen Evensen forklarer hvorfor han la opp som skihopper.

20.02.12 18:44

GARDERMOEN/OSLO (Nettavisen): Mandag ettermiddag kom sjokknyheten. Johan Remen Evensen legger opp som skihopper med øyeblikkelig virkning.

26-åringen kom ikke med på laget til VM i Vikersund nå i februar og offentliggjorde foran et samlet pressekorps at han nå har valgt å legge skiene på hyllen for godt.

- Oppfylt min drøm
Romsdal-gutten forteller at det først og fremst er problemer med kroppen som er grunnen til at han nå velger å gi seg med hopping.

Det, og svake resultater.

- Jeg har en kropp som ikke har fungert for meg i år. Det har på en måte vært mitt problem i karrieren, sier Remen Evensen.

Remen Evensen satte verdensrekord i skiflyging i Vikersund for et drøyt år siden med lengden 246,5 meter. Den rekorden står fortsatt.

- Jeg har allerede oppfylt min drøm, som jeg har hatt siden jeg var åtte år gammel, om å sette verdensrekord. Derfor velger jeg å gi meg i dag, sier en tårevåt 26-åring.

- Kroppen sier at den har fått nok, og jeg får ikke til å prestere på det nivået jeg ønsker, sier Remen Evensen videre.

- Turnerkropp
Remen Evensen fikk sitt store gjennombrudd i 2008/2009-sesongen og har etter hvert blitt kjent som en hopper som trives i store bakker.

I løpet av karrieren har det både blitt bronse i OL og sølv i VM på 26-åringen. Alle medaljene kom under laghoppkonkurransen.

Remen Evensen har imidlertid ikke fått det til så langt denne sesongen og forteller at kroppen rett og slett har vært for tung og vanskelig.

- For å være litt mer presis. Jeg har alltid hatt en litt mer turnerkropp, som ikke er optimal for skihopping. For muskuløs. Det går ut over min hverdag. Jeg må tyne kroppen. sier han.

- Jeg har blitt tyngre, og jeg klarer ikke komme ned på den vekta jeg bør være. Jeg har fått all hjelp, det er ingen å skylde på, fortsetter han.

Ikke Danse-Johan
Romsdal-gutten er ikke helt sikker på hva framtiden nå bringer.

- Jeg blir ikke med i «Skal vi danse», i hvert fall, sier han med glimt i øyet og sikter nok til Anders Jacobsen som deltok i det populære programmet etter at han la opp.

Hopplandslagets sportssjef, Clas Brede Bråthen, sier at Remen Evensen kunne fått en plass i årets VM, om han selv ønsket det.

- Han slutter mens han er en veldig god skihopper. Hadde han villet, kunne han vært med som sjettemann i VM, sier Bråthen.

- Han viser en enorm respekt ovenfor lagkameratene og konkurrentene. Han virker komfortabel med avgjørelsen, selv om det sikkert er litt trist å forlate gutta, sier han.

- Voksent gjort
Norges bestemann denne sesongen, Anders Bardal, hyller kompisens avgjørelse som en «voksen avgjørelse».

- Det var en voksen avgjørelse. Jeg gruer meg til det er min tur, sier Bardal.

- Johan er en herlig type, og jeg kommer til å savne å ha han på laget. Han og Tom (Hilde) er jo kjent for å finne på mye moro, sier han.

PS! Skiflygings-VM i Vikersund går i perioden 23. til 26. februar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.