*Nettavisen* Sport.

- Jeg blir mobbet hver gang

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Les hvorfor det er ekstra viktig for Tom Hilde å hoppe langt i Vikersund.

25.01.13 17:49

VIKERSUND (Nettavisen): Denne helgen er det klart for skiflyging i Vikersund. Mye tyder på at verdensrekorden til Johan Remen Evensen på 246,5 meter kan ryke etter at bakken har blitt enda større det siste året.

En av de som ønsker å bryne seg på nye rekorder er landslagshopper Tom Hilde. Han har foreløpig en personlig rekord på 223,5 meter.

Skal vi tro nordmannen er det minst én meter for kort.

- Jeg blir mobbet hver gang det er snakk om skiflyging, sier Hilde til Nettavisen.

Verdensrekord i 2000
Personen som mobber ham er landslagets «servicemann», Thomas Hörl.

Hörl satte verdensrekord i Planica 2000 på 224,5 meter og har latt Hilde få høre det helt siden han begynte å jobbe for det norske landslaget.

- Han kaller meg «mister 223,5». Han sier han skal betale Alex (Stöckl) for å få ham til og sette ned farten når jeg hopper, humrer Hilde.

Hvis ikke det hindrer Hilde i å sette ny personlig rekord, så har østerrikeren en plan b.

- Han har ansvar for å smøre skiene mine også. Så ser han at jeg nærmer meg rekorden, så får jeg vel flere kilometer lavere fart i de neste hoppene, sier Hilde.

Se rekordhoppet til Hörl under.

HTML EMBED

Har tro på rekordhopp
Men fra spøk til alvor tror Hilde han skal ha gode muligheter til å sette ny rekord.

- Jeg føler at jeg hopper bedre og bedre. I de siste rennene har jeg vært blant de lengste og det lover bra, sier Hilde.

- Hvem tror du har verdensrekorden når helgen er over?

- Da må jeg tippe de to flyverne våre, Anders Fannemel og Rune Velta, sier nordmannen som har tro på hopp over 250 meter.

- Anders Jacobsen har vært og sjekket. Han sier at man kan stå på over 250 meter, men det er mye som skal stemme for at noen gjør det, sier Hilde.

Bakken klar
Torsdag kveld truet Det internasjonale skiforbundet (FIS) med å avlyse helgens planlagte verdenscuprenn i skiflyging i Vikersund. Grunnen var at bakken var for stor.

Men fredag klokken 13 kunne Vikersund-arrangøren bekrefte at FIS hadde godkjent bakken etter en ny inspeksjon. Helgens renn går dermed som planlagt.

Fredag skal det først være prøvehopping fra klokken 15.30, før kvalifisering klokken 17.30.

Nettavisen følger fredagens hopping live.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.