RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg blir rørt av hvor mange som sender meg gode tanker

Foto: Sigridrykhus.com (Hjemmesiden)
Sist oppdatert:
Hardt skadde Sigrid Rykhus sender varme tanker fra sykesengen.

Sigrid Rykhus var verdens beste telemarkskjører (fem VM-gull), men byttet foran denne sesongen gren til skicross for å kunne komme til OL i Vancouver.

Søndag skadet hun seg derimot stygt under trening før verdenscupåpningen i Innichen, og må nå se langt etter OL-drømmen.

- Orker ikke svare så mange
Tirsdag ettermiddag har hun lagt ut følgende blogg fra sykesengen sin i Bruneck:

«Prøver å trene lungene flere ganger om dagen. Her ser dere verktøyet mitt. Går greit med utpust, men veldig tungt med innpust. Ellers så har jeg vært ute av sengen for første gang på to døgn. Med litt hjelp klarte jeg å gå inn på badet! Takker for alle hyggelige tekstmeldinger hjemme i Norge! Blir rørt av hvor mange som sender meg gode tanker:) orker ikke svare så mange. Senere i dag får jeg besøk fra lagvenner. Ser fram til det!»

Operert søndag
Skiulykken hennes søndag førte til at flere ribbein brakk, og det førte også til at milten sprakk. Søndag ettermiddag ble hun derfor operert for skadene på sykehuset i Bruneck.

- Selve fallet var solid, men det så ikke så voldsomt dramatisk ut. Men det ble dramatisk da vi kom på sykehuset i Innichen. Etter ultralydundersøkelse ble hun i full fart forflyttet til sykehuset i Bruneck cirka fire mil unna, uttaler landslagssjef i skicross, Kjetil Søvik, på hjemmesiden til Norges Skiforbund.

Søvik opplyser at situasjonen er stabil. Under hele prosessen har det vært kommunikasjon mellom sykehuset og Olympiatoppens leger, Stig Heir og Lars Engebretsen.

Engebretsen forteller at det jobbes med å få overført Rykhus til Ullevål sykehus.

- Jeg hadde god kontakt med sykehuset fra hun ble undersøkt grundig. Hun ble operert på grunn av disse indre blødningene, og et slikt inngrep er alvorlig. Jeg har fortsatt kontakt med sykehuset, sier Engebretsen.

Vil hjem til jul
Slik beskriver Rykhus selv det som skjedde på sin hjemmeside:

«Rett etter start mistet jeg kontrollen og falt kraftig. Fikk store smerter på den ene siden av magen. Jeg ble fraktet til sykehus for undersøkelser og det ble påvist brudd i et ribbein og en rift i milten. Skade på milten er såpass alvorlig at jeg ble operert med en gang. Operasjonen gikk bra og jeg har det siste døgnet ligget til overvåking. Nå er jeg overført til en annen avdeling og håper å komme hjem til Norge til jul.»

Landslagssjef Søvik rettet også kritikk til de italienske arrangørene etter uhellet.

- I 17-18 graders kulde tok det altfor lang tid før hjelpen kom, og dette kunne gått riktig galt. Dette bemerket jeg spesielt under lagledermøtet søndag kveld, opplyser Kjetil Søvik.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere