RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg blir skikkelig forbanna

Foto: PASCAL PAVANI (afp)
Sist oppdatert:
Tidligere Pantani-sjef raser mot sykkelpresidenten.

18. juli skal det franske senatet etter planen offentliggjøre en større rapport om dopingbruk i sykkelsporten på slutten av 90-tallet.

Ifølge franske L’Equipe skal rapporten avsløre at 44 ryttere testet positivt i 1998-utgaven av Tour de France.

Vinneren for 15 år siden var Marco Pantani, det italienske sykkelfenomenet som døde av en overdose, alene på et hotellrom i Italia i 2004.

Pat McQuaid, presidenten for det internasjonale sykkelforbundet, har uttalt at Pantani kan miste sin eneste tour-tittel hvis han var en av de 44 rytterne som testet positivt.

Det får Giuseppe Martinelli til å se rødt. Italieneren var sportsdirektør for Pantani under touren i 1998 og ser ikke poenget ved å tar meritter fra en avdød utøver.

- Jeg blir skikkelig forbanna. En eller annen gang må man sette en strek over fortiden, sier Martinelli til La Gazzetta dello Sport

- Det gir ingen mening å fortsette hvis man skal fjerne titlene til folk som ikke lenger er med oss. Det er galskap, sier Martinelli – som allerede har fått fratatt Tour de France-tittelen han tok sammen med Alberto Contador (Astana) i 2010.

Pantanis familie er også opprørt. Det er også italienske Felice Gimondi som vant touren i 1965.

- Det er som når man senker fartsgrensen fra 150 km/t til 130 – hva gjør vi da? Deler ut bøter til alle som kjørte i 150 tidligere, sier Gimondi til La Repubblica.

I 1998 vant Pantani både Tour de France og Giro d'Italia. Året etter ble han imidlertid kastet ut av giroen på grunn av uregelmessige blodverdier.

Jan Ullrich og Bobby Julich ble henholdsvis nummer to og tre året Pantani vant touren, og begge har innrømmet bruk av ulovlige midler/metoder.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere