RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg blir vel parkeringsvakt

Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Petter Northug spår framtiden.

BISLETT (Nettavisen): Onsdag presenterte Oslo sine planer for en OL-søknad i 2022. Prislappen på lekene er beregnet til 24 milliarder kroner.

Omtrent samtidig satt en nåværende OL-mester, Petter Northug, sammen med et kobbel av journalister på Bislett stadion i forbindelse med Selvaag Sprintski.

Og selv om Northug vil være langt oppe i 30-åra når et eventuelt OL kommer til Norge, og sikkert lagt opp for lengst, ble han likevel spurt om den norske OL-søknaden.

- Parkeringsvakt
Pressen ville gjerne vite hva slags rolle Northug så for seg i et vinter-OL på norsk jord i 2022. Trønderen hadde selvsagt et sedvanlig svar på lur.

- Nei, jeg blir vel parkeringsvakt, eller noe sånt. Jeg får bidra på min måte. Eller kanskje jeg kan kommentere, sier Northug på pressekonferansen.

- Men først må de jo få OL, og det er en lang vei igjen dit, legger skikongen til.

Northugs pappa, John Northug, sa til VG før VM i Val di Fiemme at han så fram til at sønnen skulle legge opp. Også langrennsesset har tenkt på livet etter skikarrieren.

Han har tidligere sagt at han vurderer å studere, og kunne igjen bekrefte at dette er en ting han ser for seg i framtiden.

- Jeg ble spurt om framtiden, og sa at det kunne være aktuelt å studere, men om det skjer om ett, to eller tre år, det vet jeg ikke. Men det er en sånn retning jeg tenker på, sier Northug.

Før skikongen må tenke på OL-søknader og studier, skal ha imidlertid gå renn både i Drammen, i Holmenkollen og på Bislett. Det skjer i tidsrommet 13. til 18. mars.

Det som skal skje på Bislett er en såkalt skisprint, der noen av verdens beste utøvere skal duellere over korte distanser. Arrangementet er gratis for alle som ønsker å få det med seg.

(artikkelen fortsette runder bildet)

Tour de Sprint
Northug mener at slike korte sprintøvelser kunne passet fint inn i både verdenscupen og et OL, om det noen gang skulle bli aktuelt. Selv om han også er godt fornøyd med dagens format.

- Sprint slik det er, er veldig bra. Det er forskjellige løp, som passer flere typer sprintere. Miksen er fin, men jeg er åpen for å dytte inn noe slik som dette i programmet også, sier Northug.

På sprintskistevnet skal utøverne blant annet duellere over 100 meter på ski. Arrangøren omtaler det som skisportens formel 1-øvelse.

Arrangøren av skisprinten på Bislett, som avholdes mandag 18. mars, vurderer også å utvide konkurransen de kommende årene, om det er interesse blant utøverne.

Tanken er et skandinavisk eller internasjonalt Tour de Sprint etter sesongen, der man for eksempel kan kjøre løp i Karl Johan foran 30.-40.000 skiinteresserte nordmenn.

Northug er positiv til tanken.

- Det kan være veldig riktig å tenke i de baner. De har noe slik i Russland. I Norge er interessen stor, så en tour i store byer, der man lager show, tror jeg mange utøvere synes er spennende.

Dette er noen av de som tiller på Sprintski 2013:
Menn: Petter Northug, Nikita Kriukov, Andy Newell, Teodor Peterson, Eirik Brandsdal, Øystein Pettersen, Timo Bakken, Federico Pellegrino.

Damer: Kikkan Randall, Stina Nilsson, Fessel, Nicole Fessel, Katrin Zeller, Astrid Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere