*Nettavisen* Sport.

- Jeg bløffer aldri i poker!

Foto: (FOTO: PokerStars)

Paranoid eller ikke - Chris Moneymaker har sluttet å bløffe etter at han ble verdensmester i poker.

I skrivende stund er verdenseliten i poker samlet på Bahamas i Karibien for den tredje årlige Pokerstars World Poker Tour. De tre siste verdensmesterne - Moneymaker, Greg Raymer og Joe Hachem - er alle til stede.

Mens norgeseliten er samlet i Oslo i anledning torsdagens pokergalla på John Dee, har flere av verdens beste spillere allerede fått føle hvor vondt det kan være å spille poker.

Årets spiller i 2004, Daniel Negreanu, er allerede slått ut, mens Mike "The Mouth" Matusow er godt igang med sutringen over hvor dårlige spillere han har på bordet sitt. Matusow har slitt med finnen Patrik Antonius, som sitter på samme bord og er en av chipleaderne etter første dag.

Matusow er imidlertid fortsatt i live. Det er ikke Chris Moneymaker. Han floppet tress i treere rett før middagspausen under dag 1 A, men møtte tress i damer hos motspilleren og mistet mesteparten av sjetongene sine.

Fem hender etter middagspausen gikk han all in med et åpent straight-drag og fikk call av en motspillere som floppet et par med sin A5-hånd. Moneymaker fikk ingen hjelp, verken på turn eller river, og røk ut allerede første dag.

Men før han røk ut, avslørte han litt av strategien sin i et intervju med Cardplayer.com:

- Er folk ute etter deg fordi du heter Chris Moneymaker og er verdensmester?

- Jeg er vant til det, det har vært sånn i tre år. Jeg blir callet mer enn noen spillere i hele verden. Jeg er vant til det, så jeg har tilpasset spillet mitt til det.

- På hvilken måte?

- Jeg bløffer rett og slett aldri.

Den strategien hjalp altså ingenting denne gang. Chris Moneymaker var en av flere hundre som ble slått ut første dag. Over 700 spillere er med i turneringen som spilles på Atlantis Casino i vakre Bahamas, og dermed valgte arrangørene å dele dag 1 i to heat. Først lørdag kveld starter dag to, som i praksis blir den tredje spilledagen av årets første store pokerturnering.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag