- Jeg burde blitt utvist

BRANN STADION (TV2 Nettavisen): Brann-keeper Ivar Rønningen viljehandset og burde hatt rødt kort. Det mente alle, ham selv inkludert. Men ikke dommer Espen Berntsen.

Det var spilt 13 minutter. Ivar Rønningen hadde stormet ut for å avverge en Bodø/Glimt-sjanse, og befant seg plutselig utenfor egen sekstenmeter. Ballen havnet hos Stig Johansen som kunne sette ballen i et tomt mål. Da slengte Rønningen seg tilbake og fikk avverget skuddet. Viljehands, skrek Bodø/Glimt-spillerne, og ventet på det røde kortet. Det gjorde Rønningen og.

- Jeg kastet meg på refleks, og håpet å redde ballen med brystkassen. Da jeg så at det ikke gikk, strakk jeg ut hendene og håpet på det beste, sier Rønningen.

Les kampfakta, spillerbørs og referat fra Brann - Bodø/Glimt her

- Smilte pent
Etter den famøse redningen skjønte Rønningen hva som ventet. Eller hva som burde ventet dersom dommeren hadde tolket situasjonen slik de fleste andre gjorde. Brann-keeperen var på vei bort til Berntsen for å takke for kampen. Da fikk han en gledelig overraskelse. Bare gult kort.

- Jeg bare smilte pent. Sa ingenting, og lusket tilbake til målet, sier han.

- Jeg synes dommeren var fantastisk i dag. Helt strålende, legger han syrlig til.

Ikke scoringssjanse
Dommer Espen Berntsen tar ikke skrytet fra Rønningen som et kompliment. Men han står fast på at Rønningen ikke burde vært kommandert av banen.

- Det var flere Brann-spillerne bak keeperen da skuddet kom. Antakelig ville de kunne reddet dersom skuddet hadde gått forbi ham. Derfor fratok ikke Rønningen Bodø/Glimt en opplagt scoringssjanse, sier han.

- I en sånn situasjon skal redningen bare telle som vanlig hands, og dermed er det riktig med gult kort, påpeker dommeren.

Preget kampen
Bodø/Glimt-trener Øystein Gåre deler ikke dommerens syn.

- Reglene er helt klare på det punktet. Dersom en keeper redder med hendene utenfor feltet så skal han ut. Avgjørelsen var åpenbart gal og satte sitt preg på kampen, sier Gåre.

Han synes det er surt å tape en kamp preget av det han kaller «feilaktige dommeravgjørelser».

- Brann hadde flere sjanser, og var vel alt i alt det beste laget. Likevel er det surt å tape når dommeravgjørelsene får så stor innvirkning på resultatet, sier han.

Også Branns straffe i andre omgang mener Gåre var feilaktig idømt. Innbytter Arve Walde gikk over ende i duell med Cato Hansen. Berntsen pekte bestemt på straffemerket.

- Han falt utrolig lett. Godt skuespill kaller jeg det. Men ikke straffe. Sånne situasjoner skjer det mange av i løpet av en kamp uten at det blåses, tordner Gåre.

Men også her stod Berntsen fast på sitt etter kampen.

- Jeg oppfatter det som en ganske klar straffe. Hva Øystein Gåre mener, får stå for hans egen regning, sier han.

Fornøyd Mjelde
Dommertabbe eller ei: Kampen ble en stor opptur for Brann-spillerne etter en spillemessig dårlig periode de siste kampene.

- Ufattelig deilig å få til det spillet vi vet vi kan. Kampen var en herlig oppreisning etter den elendige andreomgangen mot Stabæk sist. Vi gjorde et skikkelig kollektivt løft, og torde å spille vårt spill, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.