RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg burde fått flere sjanser

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Sist oppdatert:
HOSLE (TV 2 Nettavisen): Jon-Inge Høiland (26) går trolig fra årets lag i Sverige til høyreback-plassen på Norge. Selv mener han at han burde fått flere sjanser på landslaget.

Da Åge Hareide tirsdag drillet formasjonene på siste trening før kampen mot Hviterussland, fikk Høiland tillit på backplassen. Dermed tyder mye på at han også starter onsdagens kamp. Da Norge møtte Italia lørdag, var det nemlig med samme lag som spilte på siste formasjonstrening.

- Det ser lovende ut, og jeg vil selvfølgelig spille. Jeg føler at det er fortjent, og håper å vise at jeg har rett i det, sier Høiland til TV 2 Nettavisen.

Åge Hareide tok ikke ut noe lag tirsdag, men Høiland erstatter trolig Christer Basma. Endelig får han tillit fra start i en viktig kamp. Det gjør Høiland etter 49 kamper på aldersbestemte landslag.

Har ventet lenge
Først i år har 26-åringen fått sjansen i A-troppen. Først fikk han være med B-landslaget til Hong-Kong. Så var han med i troppene mot Wales og Nord-Irland. Han spilte både mot Sverige og Honduras i Hong-Kong, men har bare fått tre minutter med flagget på brystet da alle de beste har vært med. Mot Nord-Irland. Nå blir det trolig en endring på det.

I de tre kampene Høiland har vært på banen i år, står Norge med 10-2 i målforskjell og tre seirer.

Og selv om Faaberg-gutten er litt mer beskjeden enn noen av de andre landslagsspillere, skulle det bare mangle at han endelig får sjansen etter mange års storspill i Sverige - mener han selv.

- Jeg har vel vært på diverse årets lag tre år på rad. Jeg føler at jeg burde fått flere sjanser på landslaget, sier han til TV 2 Nettavisen.

Og utdyper:

- Det har gått bra i Sverige, men det er ikke så mye fokus på det som skjer i svensk seriefotball her i Norge. Og det selv om serien der holder like bra nivå som hjemme. Det spilles annerledes fotball, men topplagene er noe jevnere i Sverige enn i Norge. Rosenborg er et hakk over alle, men jeg tror mitt lag, Malmö, ville kjempet om medalje i Tippeligaen, sier Høiland.

- Mer offensiv
Malmö leder Allsvenskan akkurat nå, og da Høiland kom med på årets lag i Aftonbladet i fjor, var omtalen: «Rask med ballen og et offensivt våpen i Malmö». Det er det han nå vil vise frem på Norge.

- Forskjellen på meg og Christer Basma er vel kanskje at jeg er en veldig offensiv back. Jeg har spilt en del kantspiller også - da jeg var i IFK Göteborg. Formen er god, men om jeg får til det jeg klarer i Allsvensken for Norge - det må vi bare vente å se, sier han.

Bør Høiland erstatte Basma fra start mot Hviterussland. Diskuter saken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere