RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg burde fått rødt kort

Foto: Tor Richardsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Fredrikstad er frustrert over grisetaklingen på Tarik Elyounoussi. – Jeg burde fått rødt kort, innrømmer Erlend Holm. Se video her!

Det smalt seks ganger i nettet da Aalesund møtte Fredrikstad, men den første - og styggeste - smellen kom allerede etter et drøyt minutt.

Aalesunds Erlend Holm meide ned Tarik Elyounoussi, men slapp utrolig nok unna uten å få kort (Trykk play i videovinduet for å se taklingen).

- Må slå ned på sånt
- Han er to meter bak, kaster seg etter Tarik i et forsøk på å ta beina hans, men bommer, sier FFKs assistenttrener Per Morten Haugen til Nettavisen.

- Hadde han truffet, hadde det gått galt for Tarik, mener Haugen, som senere i kampen ble vist på tribunen fordi han reagerte mot en stygg ettersleng mot Elyounoussi.

- Når man ser at spillere i utgangspunktet forsøker å skade andre spillere, må det slås ned på uansett om det lykkes eller ikke lykkes. Det var derfor jeg reagerte. I stedet ender det med at Tarik er den eneste av de involverte som får gult - fordi han napper i trøya til en motspiller, fortsetter Haugen.

- Tror du han gjorde det for å skade ham?

- Han gjorde det nok for å sette seg i respekt eller ødelegge for Tarik, og han er nok dessverre ganske sikker på at han ikke får gult eller rødt kort - fordi det skjer så tidlig i kampen, sier Haugen.

Forstår NHL-systemet
Fredrikstad-direktør Morgan Andersen er oppgitt over konsekvensene Erlend Holms takling kunne fått.

- Taklingen er helt lik den han Stabæk-spilleren (Joakim Persson, red. anm.) tok på Eirik Bakke i fjor. Hadde han truffet Tarik riktig, kunne karrieren hans vært over. Konsekvensen for spilleren og oss som klubb kunne blitt alvorlige, sier Andersen.

Og:

- Jeg skjønner systemet i NHL hvor lagene er nødt til å ansette såkalte «politimenn» - spillere som beskytter de som er gode, de som underholder. Det kan skje i fotballen også, hvis dette ikke slås hardt ned på.

Legger seg helt flat
Synderen, Erlend Holm, har forståelse for at man reagerer på denne måten i Fredrikstad.

- Der og da følte jeg ikke at det var så fryktelig, men når jeg ser taklingen på tv etterpå, så ser jeg at det er en takling langt over streken. Det er det bare å be om unnskyldning for. Det legger jeg meg helt flat på, sier Holm til Nettavisen.

- Jeg ba om unnskyldning til Tarik rett etter episoden, men jeg må bare gjenta det nå.

- Forsøkte du å skade ham?

- Jeg ville sette meg i respekt. Men ikke på den måten der. Det var ikke meningen å skade ham eller noe sånt. Jeg ville ta ballen, selv om det ser annerledes ut på bildene. Jeg ville sette inn en tøff takling, ta ballen, men det ble helt feil, sier Holm.

Og legger til:

- Heldigvis ble han ikke skadet.

- Skal være rødt
- Burde du fått gult eller rødt kort?

- Jeg synes taklingen var verdt et rødt kort når jeg ser den i ettertid. Sånne taklinger skal føre til rødt kort. De hører ikke hjemme på fotballbanen, erkjenner Holm, og ber oss nok en gang om å overbringe hans unnskyldning til Fredrikstad.

Det setter Morgan Andersen stor pris på.

- Alle kan gjøre feil. Omstendighetene kan ta det beste av deg noen ganger. Hvis man da er ydmyk, og innrømmer at det skulle man aldri gjort - så er det fair, sier Andersen til Nettavisen.

Norges Fotballforbund kommer ikke til å se nærmere på saken.

- Det er ingenting forbundet kan gjøre. Dette er en sak som dommeren avgjør der og da. Det finnes ingen åpning i regelverket som gjør at vi kan gå inn og gjøre noe med denne type saker i ettertid, sier informasjonssjef Roger Solheim til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere