RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Olivier Morin (AFP)

- Jeg drar aldri til Premier League

Sist oppdatert:
Lionel Messi elsker engelsk fotball. Men kommer aldri til å spille der.

Lørdag kveld scoret Lionel Messi sitt 40. og 41. ligamål for sesongen, da han nærmest på egen hånd sørget for at Barcelonas gullhåp i den spanske serien fortsatt lever.

De to målene betyr at Messi har like mange ligamål som Real Madrids Cristiano Ronaldo, og de to klassespillerne kniver nå om å bli tidenes toppscorer i La Liga.

Men mens Ronaldo som kjent gjorde stor suksess i engelsk Premier League som Manchester United-spiller fra 2003 til 2009, konstaterer den argentinske ballmagikeren nå at han aldri kommer til å spille for en engelsk klubb.

Beundrer engelsk fotball
- Jeg har aldri tenkt på livet etter Barcelona. Hjertet mitt tilhører klubben, og jeg kan ikke se dagen da jeg ønsker å forlate den komme, forteller Messi i et intervju med engelske The Sun.

Så selv om han ikke legger skjul på sin beundring for Premier League, benekter Messi at han kommer til å flytte til fotballøya.

- Premier League er utrolig spennende, og når jeg har muligheten til det elsker jeg å se det på tv. Det er mye å beundre engelsk fotball for, sier argentineren, og fortsetter:

- De er konkurransedyktige, og spiller med en fenomenal hastighet. De spiller med hjertet, følelser, ånd og besluttsomhet. Og supporterne er entusiastiske, lidenskapelige og rettferdige. Min egen erfaring fra kamper mot engelske lag viser hvordan supporterne setter pris på god fotball og talenter, forklarer Messi.

Likevel:

- Men jeg kan aldri se den dagen komme da jeg kunne spille i England. Det er vanskelig å se utover min egen klubb, og det er ikke noe jeg engang har tenkt på eller vurdert.

Les også: Så avhengig er Barcelona av Messi

- Ikke opptatt av mål
I tillegg til de 41 ligamålene Messi har scoret denne sesongen, står han også med 14 mål på ni matcher i Champions League-kamper.

Totalt har verdens antakelig beste fotballspiller scoret 63 mål på 52 kamper i alle turneringer denne sesongen.

Det er ti flere scoringer enn selv Cristiano Ronaldo.

Men for Messi selv er det ikke scoringene som teller:

- Mål er bare viktige dersom de leder til suksess. Dersom ikke, er de uviktige. Jeg er langt mer interessert i at laget lykkes, og ikke individuelle utmerkelser, hevder argentineren.

Takker lagkameratene
Enkelte kritiske røster har pekt på at Messi ikke ville opplevd den samme suksessen dersom han ikke hadde spilt på Barcelona, som på sitt beste består av et nærmest umenneskelig sett med ballmagikere.

Selv innrømmer Messi at han er en heldig spiller.

- Jeg scorer mål fordi jeg spiller sammen med vidunderlige spillere, virkelig talentfulle spillere. Uten dem ville jeg ikke funnet nettmaskene så ofte som jeg gjør, mener han.

Og argentineren utelukker ikke på langt nær at han kan komme til å bli i Barcelona ut karrieren.

- Intensjonen min har alltid vært å bli her helt siden dagen jeg kom hit. Og ingenting har overbevist meg om å skifte mening, erklærer Lionel Messi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere