*Nettavisen* Sport.

- Jeg dreit meg ut

Foto: Inge Wallumrød (Mediehuset Nettavisen)

Tarjei Bø håper han unngår en lignende smell denne sesongen.

14.11.11 17:22

AKER BRYGGE (Nettavisen): Før avslutningshelgen i fjorårets skiskyttersesong lå Tarjei Bø soleklart i tet i verdenscupen sammenlagt.

Etter å ha misset fullstendig på standplass, havnet imidlertid stryningen på 44. plass i sprinten og innen rekkevidde for Emil Hegle Svendsen før jaktstarten.

- Dreit meg ut
En tilsynelatende bunnsolid sammenlagtledelse i verdenscupen, så ut til å kunne glippe før Bø.

- Jeg dreit meg ut. På en annen side, er det vel kanskje slike ting som gjør skiskyting så underholdende å se på, sier Bø til Nettavisen.

23-åringen gikk en fenomenal jaktstart og klatret fra 44.- til 2.-plass to dager senere.

Dermed var Bø sikret verdenscupseieren sammenlagt om han ble nummer 11 eller bedre før det siste rennet (15 kilometer, fellesstart), uavhengig av hvordan Emil Hegle Svendsen gjorde det.

- Skal få se hvordan det er
Trønderen gikk til topps, mens Tarjei Bø gikk inn til åttendeplass og sikret seg dermed sammenlagtseieren i verdenscupen - fem poeng foran Hegle Svendsen.

- Neste år skal jeg slå han med fem poeng, så han skal få se hvordan det kjennes, sier Emil Hegle Svendsen spøkefullt til Nettavisen.

Tarjei Bø tror imidlertid ikke det var så surt å tape med fem poeng forrige sesong, siden han hadde et stort forsprang på lagkameraten fram til den avsluttende helgen.

- Det er nok verre å tape med fem poeng hvis man har knivet hele sesongen. I fjor ledet jeg klart helt til jeg dreit meg ut på sprinten, sier Bø.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Inge Wallumrød

- Vi er enkle
Nå gleder han seg til å kjempe med lagkameraten om seieren i verdenscupen sammenlagt. Til tross for VM i Rupholding, hevder 23-åringen at verdenscupen sammenlagt er årets hovedmål. Mye på grunn av at det er det samme for Hegle Svendsen.

- Når Emil sier at han vil vinne verdenscupen sammenlagt, så må nesten jeg gå for det og. Så enkle er vi faktisk, fleiper Bø.

Hegle Svendsen ser fram til å ta fatt på en ny sesong med lagkameraten som sin tøffeste konkurrent. I sommer har de nemlig ikke fått konkurrert så mye mot hverandre.

- Jeg ser på Tarjei som min sterkeste konkurrent i totalen. Vi har hatt veldig individuell trening i vinter og i testrennene har vi nesten ikke deltatt samtidig. Enten har han vært syk eller så har jeg vært syk.

- Vi gir faen
Bø innrømmer at sommerrennene ikke er det han bruker mest energi på.

- Det som skjer om sommeren har nesten ingenting å si. Jeg og Emil sparer på godskuddene og gir kanskje litt faen, sier Tarjei Bø.

28. november begynner verdenscupen i Östersund, og Emil Hegle Svendsen har ingen planer om å vise sin lagkamerat noen nåde når alvoret starter.

- Tarjei er en av mine beste venner, men det er veldig motiverende å slå ham. Vi er venner helt til vi står på startstreken. Da er vi bitre fiender.

Lista er lagt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.