*Nettavisen* Sport.

- Jeg elsker deg

Foto: Scanpix

Halvard Hanevold fikk den perfekte avslutningsgaven og takket skiskytterkongen som avgjorde OL-stafetten.

26.02.10 22:49

- Jeg elsker deg, skal jeg si til ham, gliser Halvard Hanevold til NRK når det er klart at Ole Einar Bjørndalen har avgjort skiskytterstafetten til Norges fordel på den siste stående skytingen.

Med OL-gullet i stafett fikk Hanevold en fantastisk avslutning på karrieren, som han har bestemt seg for å avslutte etter årets sesong.

Vekslet rett bak tet
Hanevold var selv med på å legge grunnlaget for den fantastiske stafettseieren fredag kveld.

På første etappe måtte han tåle et bomskudd på liggende skyting, men feilfri stående skyting og god fart på sisterunden gjorde at Norge hang med i gullkampen og vekslet på en syvendeplass, bare åtte sekunder bak teten.

- Det gikk litt tungt i starten, og jeg ble litt usikker på liggende da jeg fikk den første bommen. Men så gjorde jeg en god ståserie, og det gikk bra totalt sett, sier Hanevold til NRK etter etappen sin.

Han tenkte ikke stort over at dette var hans siste løp i et stort mesterskap.

- Vemod var det siste jeg tenkte på ute i løypa, sier Hanevold.

Bø skremte konkurrentene
På andre etappe fikk OL-debutant Tarjei Bø sin ilddåp, og for et løp unggutten presterte.

Han nøyde seg med et ekstraskudd på hver av skytingene og i sporet knuste han konkurrentene. På den siste etappen fosset han fra Russland og Østerrike og sendte Emil Hegle Svendsen ut i ensom majestet på den tredje etappen. Da hadde Tyskland og Frankrike brukt etappen til å skyte seg fullstendig ut av gullkampen med strafferunder.

- Jeg hadde bestemt meg på forhånd for at det var to steder jeg skulle kjøre, blant annet der jeg gikk forbi russeren, sier 21-åringen.

- Jeg synes det er kult når det er litt press, gliser Bø som har kommet inn på stafettlaget med storm.

Han ble redningen etter at både Aleksander Os og Lars Berger tidligere i sesongen hadde levert noen håpløse stafettetapper. Allerede i desember lanserte Nettavisen Tarjei Bø som Norges redningsmann på OL-stafetten.

Les også: Han kan bli Norges redningsmann

Norge og Østerrike knivet
På tredje etappe knivet Norge og Østerrike hardt om ledelsen, mens Russland lusket bare noen sekunder bak. Emil Hegle Svendsen måtte bruke to ekstraskudd, mens raske Dominik Landertinger nøyde seg med ett.

Ut på fjerde etappe var det helt likt mellom de to lagene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørndalen bommet to
På den første skytingen ble mye avgjort. Ole Einar Bjørndalens to bom kunne blitt skjebnesvangre, men når østerrikske Christoph Sumann bommet på fire skudd og måtte ut i strafferunde, lå veien åpen for norske gull.

Spenningen var likevel fortsatt til stede, all den tid Russland feide ned de fem blinkene og gikk ut bare 12 sekunder bak Norge.

Men på den stående skytingen var Ole Einar Bjørndalen iskald.

De som etter et noe svakt OL til ham å være hadde begynt å tvile på den aldrende skiskytterkongens ferdigheter, ble raskt minnet på hvorfor Bjørndalen er den i særklasse mestvinnende skiskytter gjennom tidene.

Bjørndalen feide ned de fem blinkene på fem skudd mens Russland kom inn på standplass, og dermed var stafetten avgjort.

Den siste runden ble en parademarsj, og vel i mål ble han tatt i mot av Bø, Svendsen og Hanevold - som altså satte ord på det store deler av Norges befolkning tenkte om Bjørndalen akkurat denne fredagskvelden.

- Jeg elsker deg!

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.