*Nettavisen* Sport.

- Jeg elsker denne banen!

RASKE MENN: Justin Gatlin jubler for seier i Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag. Asafa Powell (til h.) ble klart slått til 2.-plass. Foto: Pierre Albouy (Reuters)

Justin Gatlin styrket favorittstempelet før friidretts-VM ved å storme inn til 9,75 og seier i et sterkt 100-meterfelt i Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag.

– Jeg elsker denne banen! I fjor løp jeg på 9,79 her, men denne gang hadde jeg bedre konkurranse med Tyson Gay og Asafa Powell, sa amerikaneren, som er ubeseiret i 26 løp siden august 2013.

Powell ble toer med 9,92 og Gay treer med samme tid. Gatlin var ett hundredels sekund fra sin egen sesongbestetid i verden.

– Det er alltid godt å møte de beste. Det blir som en tungvektskamp i boksing, sa Gatlin, som har sonet to dopingutelukkelser siden han vant OL-gull i 2004.

Hele seks av de åtte løperne i torsdagens sterke felt har dopingsaker bak seg.

VM- og OL-vinner Usain Bolt skulle løpt 200 meter i Lausanne, men han trakk seg på grunn av en skade i hoften. Bolts skadeproblemer gjør at Gatlin er VM-favoritt.

Powell løp under ti sekunder for 89. gang, men var skuffet over tiden sin.

– Det var ikke mitt beste løp. Faktisk var det en av mine dårligste tider for sesongen, men jeg har fortsatt selvtillit, sa Powell.

I samme stevne imponerte OL- og VM-vinner Mo Farah med overlegen seier på 5000 meter i sitt første løp siden det ble framsatt dopingbeskyldninger mot treneren Alberto Salazar. Briten løp inn til 13.11,77.

– Det er dette jeg jobber for. Publikum var fantastiske, sa Farah etter sitt første løp på seks uker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.