RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: BOGDAN CRISTEL (Scanpix/Reuters)

- Jeg elsker fyren

Astana satser på at en svenske skal gi dem topplassering i Vuelta a España.

Fredrik Kessiakoff fikk sitt store gjennombrudd i Tour de France.

Riktignok hadde han markert seg som en sterk klatrer og temporytter tidligere, men da han kjempet om klatretrøyen, side om side med Thomas Voeckler,skapte svensken for alvor et navn for seg selv i sykkelverden.

Etter å ha forlenget kontrakten med Astana får svensken nå æren av å være kaptein i Vuelta a España.

- Han er alt for snill. Ofte kan det sørge for at man ikke får sjansen som kaptein, men det vil ikke skje med han så lenge han er i Astana. Jeg elsker fyren, uttaler Astana-sjef Giuseppe Martinelli til eurosport.se.

Usikker på formen
Men selv er ikke Kessiakoff sikker på om han kan leve opp til presset som legges på hans skuldre.

- Jeg er usikker på min egen form. Det kjennes bedre ut nå enn for en uke siden, og mye bedre enn det var for to uker siden. Men jeg hadde helst sett at formen kom enda litt tidligere, sier svensken til eurosport.se.

Det blir nemlig ingen rolig start på det spanske etapperittet. Etter tempoetappen venter kun en klassisk spurtetappe, før rittet når fjellene.

Dermed kan rittet fort tapes omtrent før det i det hele tatt har startet.

- Jeg får se hvordan det føles frem til den tredje etappen. Om jeg henger med der, noe jeg selv ikke er overbevist om at jeg klarer, kommer jeg til å prøve å henge med de store favorittene de neste dagene i fjellene.

- Plan B blir å plukke seg ut noen etapper lenger ut i rittet og gå for dem.

God erfaring
Og selv om Tour de France har kortet ned forberedelsestiden svensken har hatt til rittet, kan han i det minste ta med seg masse selvtillit og viten om at dette er et ritt han absolutt kan lykkes i.

Det viste han i fjor da han helt frem til han ble syk på slutten, kjempet om en topplassering i sammendraget. I år er rittet enda hardere.

- Det er ekstremt mange avslutninger på toppen av fjell. Vanligvis er det flere etapper hvor man kan hjemme seg i feltet, men her blir det kamp på nesten hver etappe, avslutter svensken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere