- Jeg er 38. Alberto er 27.

Foto: Chris Graythen / AFP

Lance Armstrong vet at han ikke er favoritt.

01.07.10 11:00

- Det blir vanskelig. Jeg er 38. Alberto er 27 og blir bedre for hvert år. Jeg kan se det, andre kan se det, Alberto kan se det. Oddsene går ikke i min favør, sa Lance Armstrong om forhåndsutsiktene til årets Tour de France i mars.

Texaneren har rett. Han er 38 år gammel, og han er ikke favoritt. Men det er enkelte aspekter ved årets Tour de France som taler til amerikanerens fordel.

Overraskende sterk
Med det stygge veltet i Tour of California svekket Lance sitt kandidatur til Tour de France. Bildene fra det ulykksalige fallet i California skapte ikke god stemning i RadioShack-leiren og oppladningen til årets store sykkelbegivenhet stod lenge spill.

Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Så ble det klart at kongen skulle kjøre Luxemburg Rundt som oppladningen. Herfra gikk kurven oppover.

- Jeg følte meg sterk. Tredjeplass her er fint. Dette gikk bedre enn jeg håpet og forventet.

Etter tredjeplassen virket han å være tilbake på sporet. Han vartet deretter opp med en andreplass i Sveits Rundt.

Gamlefar gikk godt oppover, spesielt på etappen til La Punt viste han gode takter. Han virket klar, blikket han hadde på slutten av etappen til La Punt var litt som i gode, gamle dager.

- Det blikket, jeg har det fortsatt. I verden finnes det lidenskapelige, intense mennesker, og det finnes passive mennesker. Jeg er i den første kategorien.

Viktig: Brostein
Årets Tour de France inneholder brostein. Lance Armstrong kan dette med brostein, i hvert fall kan han det betraktelig bedre enn Contador, Schleck-ene og de andre sammenlagtkanonene.

- Det er her Lance har tenkt å ta tid på Contador, sa Thor Hushovd på pressekonferansen han holdt under norgesmesterskapet i sykling i Trondheim.

Sammen med lagkameratene Gregory Rast og Dmitri Muravjev kommer Lance til å sette press på Contador her. Spanjolen har trent på brosteinkjøringen, men går det galt for han her går det virkelig galt. Og det er det Lance håper.

Om det skal bli den åttende for Lance er dette en viktig faktor, kanskje den aller viktigste.

Foto: Tim De Waele

Dette er hans lag
- I fjor følte jeg ikke noe press overhodet. Det var ikke mitt lag, jeg fikk ikke lønn. Jeg bare kjørte, og gjorde alt for Livestrong-stiftelsen. I år er det annerledes. Dette er mitt lag, vi har samlet og organisert laget, og skaffet pengene. Med det kommer presset, sier Lance Armstrong foran forsøket på å vinne sitt åttende Tour de France med sitt Team RadioShack.

Det er ikke mange svakheter i laget Johan Bruyneel har tatt ut til å kjøre Tour de France. Nå som Lance er den ubestridte sjefen er det heller ikke duket for noen interne stridigheter.

Kløden, Leipheimer, Rast, Horner. De er sterke gutter alle sammen, også de jeg ikke har nevnt.

Foto: Tim De Waele

Lance blir farlig. Hvor farlig? Det gjenstår å se.

- Jeg ser frem til tre bra uker, sier Lance, og det samme sier jeg.

Tror du Lance kan stå med åtte Tour de France-seire i Paris?

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag