RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX

- Jeg er bedre enn noen gang

Sist oppdatert:
Skal det endelig klaffe for Marthe Kristoffersen?

Marthe Kristoffersen kom inn på elitelandslaget i 2008, 19 år gammel, som et stort talent. Hennes hittil beste plassering i verdenscupen kom samme sesong, med en tredjeplass på 10-kilometer fristil.

Siden har den Troms-fødte jenta, som har bodd store deler av livet i Meråker i Nord-Trøndelag, slitt med sykdom og skuffende resultater. Hele forrige sesong ble ødelagt av kyssesyken, og hun ble ikke tatt ut til VM.

Nå er Kristoffersen, som fylte 24 år søndag, i gang med å forberede en ny sesong, og til Nettavisen kan hun avsløre at det ser lysere ut enn noen gang.

- Jeg trener bra og formen går bare oppover. Jeg føler meg bedre enn noen gang, sier den blide landslagsjenta.

- Kyssesyken er helt ute av kroppen, forsikrer hun.

- Nå har jeg kontroll
Kristoffersen var med til OL i Vancouver i 2010, men fikk bare med seg en 20. plass som beste plassering, og var ikke en del av det norske stafettlaget som tok gull. Nå gleder hun seg til en ny OL-sesong.

- Kroppen responderer bra på treningen og jeg kjenner at jeg har kontroll. Da er det morsomt å forberede seg til en ny sesong.

I det foregående VM fikk Norge ta ut fem utøvere til hver distanse, men i OL krymper antallet til fire. Med ti meget gode alternativer å velge blant for kvinnenes landslagssjef Egil Kristiansen, er den interne kampen mellom de norske landslagsjentene større enn noen gang.

- Jeg drømmer om OL-medalje, men vil være fornøyd hvis jeg blir tatt ut på OL-laget og får gått noen distanser. Det er først og fremst duatlon som er målet, men jeg vil også jobber hardt for å få en plass på stafettlaget, forteller Kristoffersen.

- Alle er gode nok
Går man ut fra at Marit Bjørgen og Therese Johaug får gå alle distansene de selv ønsker, må Kristoffersen kjempe mot løpere som Heidi Weng, Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Vibeke Skofterud om de to øvrige plassene på hver distanse. Med sine beste plasseringer i fristil, er det først og fremst duatlon, en skøyteetappe på stafetten, og 30-kilometer fri hun har mulighet til å kvalifisere seg til, men 10-kilometer klassisk kan også bli aktuell.

- Jeg ser på alle sammen som store konkurrenter til å ta plassene. Vi er ti jenter som alle kan være gode nok, innser hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere