RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er dårligere nå

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Knut Borch var aktuell for både landslaget og Arsenal før han ble skadet. Nå er han tilbake – men ifølge han selv er han ikke like god som før.

- Jeg har tapt en del på skadeoppholdet, erkjenner Knut Borch (26) overfor TV 2 Nettavisen.

Han fikk to landskamper før han i april i fjor pådro seg brudd i hånden. Da den skaden var leget, pådro han seg en strekk. Da Borch endelig var klar for comeback i januar, var det sju måneder siden sist han spilte en kamp.

Var på topp
Det er en lang periode for et keepertalent som arbeider målbevisst og hardt for å forbedre seg.

- Før jeg brakk hånda, var jeg bedre enn noensinne. Jeg hadde spilt lenge uten skade, og både spenst og utholdenhet var på topp. Jeg føler jeg har en del å jobbe med for å komme dit jeg var, sier 26-åringen åpenhjertig.

Selvfølgelig er det bittert, selv om Borch ikke vil bruke det ordet selv.

- Alt lå i alle fall til rette for en kjempesesong. Og utenlandske klubber var interessert. Men jeg kunne ikke gjort så mye annerledes, sier han.

Hard kamp
Tromsøs førstevalg for ett år siden er ikke lenger sikker på om han er førstevalget. Klubben har hentet inn den kanadiske landslagskeeperen Kenny Stamatopoulos, og trener Ivar Morten Normark har så langt gitt de to 26-åringene like mye spilletid.

- Kenny er veldig bra. Det er vanskelig å si om han er bedre eller dårligere enn meg. Jeg vil gjerne være førstekeeper, men det er jo ikke jeg som bestemmer, smiler Borch, som ikke er redd for å gå nye veier for å utvikle seg som keeper.

Tidligere har han trent spenst med sandvolleyballspilleren Terje Øvergård og hurtighet med sprinteren Marius Rypdal. Under oppkjøringen til 2006-sesongen har Borch jobbet med mental trening.

Noe han anbefaler flere å gjøre.

- Det blir bare viktigere og viktigere ettersom presset bare øker og øker. Jeg har lyst til å jobbe mer med dette. Og jeg tror mange norske spillere har mye å lære på dette området, sier Borch.

Ikke avgjort ennå
Den mentale treningen kom nok godt med da Borch nylig fikk skylden for et par av baklengsmålene Tromsø slapp inn i 0-4-tapet for Rosenborg. Men han spilte en kjempekamp og var banens beste i 3-0-seieren over Bodø/Glimt.

Ivar Morten Normark har ennå ikke avgjort hvem som blir klubbens førstevalg denne sesongen. Han holder også døren åpen for å bruke begge to om hverandre.

- Vi har to veldig gode keepere, og to treningskamper igjen før seriestart. De er også litt forskjellige. Vi forbeholder oss retten til å ta ut den keeperen som er best til enhver situasjon. Men vi er godt forspent på keeperplassen. Det er per i dag ikke noe soleklart førstevalg. Vi må velge én, og det skal vi også klare, sier Normark til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere