*Nettavisen* Sport.

- Jeg er den beste

Foto: AFP/Scanpix

Anders Lindegaard mener han fortjener keeperplassen i EM.

Med Thomas Sørensen ute av bildet, mener Anders Lindegaard han er den beste danske målvakten.

Tirsdag ble det klart at Thomas Sørensen ikke blir med til EM på grunn av skade.

Morten Olsen har fremdeles ikke sagt noe om hvem som tar over plassen som førstekeeper i den danske troppen, men tidligere Aalesund-målvakt, Anders Lindegaard, er ikke i tvil om hvem det burde bli.

- Jeg føler meg i god fysisk form. Og jeg vet at hvis kroppen fungerer, er jeg den beste, sier Lindegaard til sporten.dk.

Olsen bestemmer
Den høyreiste dansken er imidlertid klar på hvem som bestemmer.

- Mine sjanser er store, men det er verken meg eller befolkningen som bestemmer. Det er utelukkende Morten Olsen, fastholder Lindegaard overfor den danske avisen.

Kasper Smeichel er mannen som erstatter Thomas Sørensen i den danske troppen. Dermed består målvaktstrioen av Anders Lindegaard, Stephan Andersen og Kasper Smeichel.

Viktige treninger
Den tidligere landslagsmålvakten, Peter Kjær, mener imidlertid Stephan Andersen bør få sjansen mellom stengene for de røde og hvite.

- Stephan er en moderne målmann som har hele pakken. Han er rolig, og blir ikke stresset i pressede situasjoner, sier Kjær.

Selv tror Andersen at de neste treningene blir svært viktige med tanke på plass i Morten Olsens startellever.

- De neste treningene blir selvfølgelig avgjørende, hvor man må vise at man er klar. Hvis jeg tar for lett på det, og Anders Lindegaard gjør det godt, blir det han som blir foretrukket av Morten Olsen, sier Andersen, som til daglig spiller i den franske klubben Evian.

Danmark åpner mesterskapet i Polen og Ukraina mot Nederland 9. juni kl. 18.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.