RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er distré og fjern

Foto: Anders Skjerdingstad (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ting går inn det ene øret og ut det andre. Marit Bjørgen er i VM-modus.

KONNERUD (Nettavisen): Petter Northug (25) droppet fredag å komme til Konnerud for å teste løypene der det skal være VM-generalprøve lørdag og søndag. Han prioriterte å trene for seg selv i VM-løypene i Holmenkollen.

Dermed slapp han også unna flokken av norske og svenske pressefolk.

Men om Petter Northug glimret med sitt fravær, var Norges største VM-favoritt i aller høyeste grad til stede.

Marit Bjørgen (30) testet løypene både lenge og vel – og etterpå svarte hun på alle spørsmål som kom, med et stort smil om munnen gjennom hele seansen.

Like sterk
For til alle som skulle være i tvil: Fortsatt er det ingenting som tyder på at Bjørgen ikke kommer til å være i toppform under VM.

- Ja, svarer hun klokkeklart på Nettavisens spørsmål om hun føler seg like sterk som hun har gjort tidligere i vinter.

- Ja, kommer det like kjapt på det retoriske oppfølgingsspørsmålet om hvorvidt det betyr at de andre rett og slett må ha blitt bedre for å slå henne i Holmenkollen.

Bjørgen stråler rett og slett ut selvtillit, og gjør ikke noe for å legge skjul på at utgangspunktet en knapp uke før VM starter vanskelig kunne vært bedre.

- Tenker bare på meg selv
- Jeg skal gjøre mitt, så får vi se hva det holder til. Jeg vet jo at jeg har en sjanse til å ta gull i alle løpene jeg skal gå i VM. Men det har Justyna Kowalczyk og Charlotte Kalla også. Så det gjelder å beholde realismen, sier Bjørgen, som har ett individuelt gull som målsetting.

Samtidig innrømmer hun at hun nå har inntatt VM-bobla. Absolutt alt fokus er rettet inn mot det som skal skje i Holmenkollen.

- Jeg er nok litt distré og fjern for tiden. Ting går inn det øret og ut det andre. Jeg tenker bare på meg selv og de tingene jeg skal gjøre, forklarer hun.

VM starter altså torsdag, med Bjørgens antatt svakeste øvelse, nemlig sprint. Om Bjørgen skal gå alle de seks distansene, er ennå ikke bestemt. Mest sannsynlig dropper hun lagsprinten.

I Konnerud i helga er det 10 km klassisk (lørdag) og fristilsprint (søndag) som står på programmet i verdenscupen. Med Marit Bjørgen som den største favoritten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere