*Nettavisen* Sport.

- Jeg er dritskuffa

Foto: Reuters/Scanpix

Ole-Kristian Tollefsen fikk sjokkbeskjed av legen.

02.04.09 01:46

Norges eneste spiller i National Hockey League (NHL) ble tirsdag lagt på operasjonsbordet. Ole-Kristian Tollefsen fryktet at sesongen ville være over på grunn av kneskaden. Men situasjonen var verre enn som så.

Langt verre.

- Jeg må gå med krykker i seks uker og det vil ta seks-sju måneder før jeg er tilbake, sier Ole-Kristian Tollefsen til Nettavisen.

Samme som Solskjær
Det er ødelagt brusk i kneet som er problemet til hardhausen. Det skal etter hva Nettavisen forstår være tilsvarende skade som satte en stopper for karrieren til Ole Gunnar Solskjær. Så dramatisk tror ikke Tollefsen at situasjonen er i hans tilfelle.

- Jeg frykter ikke det. Legen var sikker på at jeg kommer til å bli 100 prosent frisk. Jeg tenker positivt, sier 24-åringen fra Nes på Romerike.

Dramatisk er det uansett. Tollefsens kontrakt med Columbus Blue Jackets utløper 1. juli. Da er han en såkalt «restricted free agent», hvilket betyr at Blue Jackets har førsteretten til å forlenge med nordmannen.

- Columbus må komme med et tilbud før 1. juli hvis de vil beholde meg, forteller Tollefsen.

Lang skadehistorie
En ettårskontrakt med ti prosent lønnsøkning er det minste Columbus må tilby, i henhold til avtalen mellom ligaen og spillerforeningen. Det er realistisk sett sannsynligvis det beste Ole-Kristian Tollefsen kan håpe på nå.

- Hvis ikke Columbus vil forlenge, får jeg neppe kontrakt med en annen klubb før jeg er friskmeldt, erkjenner 24-åringen.

Det som gjør skaden ekstra bitter, er at Columbus for første gang i klubbens historie ser ut til å kvalifisere seg for sluttspillet.

Det er vanskelig å ikke føle sympati for den hyggelige, men hardtspillende backen. Ikke bare har han kommet seg fra «U-landet» Norge og til verdens beste hockeyliga, men karrieren har vært hjemsøkt av skader. Hjernerystelse, ødelagt hofte, kneskader og brudd i hånd og nese er allerede arkivert under «tidligere skader». Og nå venter altså seks-sju måneder med rehabilitering etter en alvorlig kneskade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag