- Jeg er en god trener

Arild Stavrum har fortsatt tro på egne ferdigheter, nedrykket til tross.

09.11.06 13:07

Torsdag er dagen derpå for den sparkede Molde-treneren Arild Stavrum, som våknet opp med en smule vemodighet.

- Det er trist å forlate Molde. Jeg er en god trener, og mener jeg er riktig mann til lede Molde FK videre, sier Stavrum til Nettavisen.

Enige om å avslutte forholdet
Det får han imidlertid ikke muligheten til. Onsdag hadde han møte med klubbens formann, Oddne Hansen, samt sportslig leder Øystein Neerland. Sammen kom de frem til at det var best at Stavrums trenerengasjement ble avsluttet.

- De mener resultatene var for dårlige, og vi sto for langt fra hverandre til at det er noe poeng i å fortsette samarbeidet.

Dermed ble partene enig om å skille lag, men selv om den tidligere Skottlands-proffen innrømmer at det er skuffende at man ikke kom til enighet om veien videre, understreker Stavrum at han ikke er bitter. Samtidig trekker han frem sitt nære forhold til klubben og dets spillere, og sier han vil følge klubben nøye fremover.

- Selvsagt. Jeg har et veldig godt forhold til mange, og fikk en rekke tekstmeldinger og lykkønskninger i går. Slikt varmer, innrømmer den avgåtte Molde-treneren, som knapt har rukket å tenke på hva han skal gjøre fremover.

Men at det er trener han ønsker å være, er han sikker på.

- Jeg fikk faktisk en henvendelse fra en utenlandsk klubb i går, men den var veldig løs.

- Det jeg derimot er innstilt på, er å fortsette som trener. Ikke her i Molde, men i en annen klubb. Jeg er en god trener, og kan gjøre en god jobb, hevder Stavrum, som tidligere har én sesong som trener på baken, da han i fjor førte Bærum til en fjerdeplass i 2. divisjon.

- Usmakelig
I sin andre sesong som trener sier Stavrum at han har lært mye, spesielt på treningsfeltet. Forholdet til fansen har også vært et kapittel for seg, og den tidligere måltyven innrømmer han har hatt et anstrengt forhold til en godt synlig gruppe med Molde-supportere.

- Jeg føler at jeg har vært på kant med en liten gruppe av ledelsen i supporterforeningen, og de har ikke noe til overs for meg.

- Den delen av supportergjengen er usmakelig, men det dreier seg ikke om flere enn 10-15 personer, mener Stavrum, som håper at hans etterfølger ikke opplever den samme konflikten som han selv med denne supportergrupperingen.

- Håper vedkommende som tar over for meg, får et ryddigere forhold til dem enn det jeg hadde. Problemet er at de føler at de er en del av beslutningsgrunnlaget, de ønsker å ta ut laget, og forsøkte å påvirke meg på en litt usmakelig måte, hevder Stavrum.

Noe mer enn det ønsker imidlertid ikke den tidligere toppscoreren i Allsvenskan å si om eller til sin etterfølger.

- Den biten er ikke jeg en del av lenger, og da vil jeg helst mene minst mulig om den ene eller andre kandidaten, avslutter den nyavgåtte Molde-treneren.

Tror du Arild Stavrum vil få trenerjobb i en ny klubb snart? Ta debatten her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.