- Jeg er for lite egoistisk

Foto: (Reuters/Scanpix)

Per Ciljan Skjelbreds største utfordring kan bli Rosenborgs største problem i Europa.

25.10.10 12:50

LERKENDAL (Nettavisen): 26 minutter var spilt på Lerkendal da Per Ciljan Skjelbred og Rade Prica kombinerte vakkert inne på Tromsøs banehalvdel.

Det endte med at førstnevnte befant seg helt alene med Tromsø-keeper Marcus Sahlman.

Men i stedet for å sette ballen i mål, valgte Skjelbred å spille ballen på tvers mot Morten Moldskred.

Pasningen ble derimot ikke presis nok og Rosenborgs største mulighet til da ble skuslet bort.

Og Per Ciljan Skjelbred er i ettertid krystallklar på at han burde satt ballen i mål selv.

Får det ikke ut i kamp
- Jeg tenkte litt på det, ja. Jeg skulle skutt selv. Jeg skal jo skyte selv, men så ser jeg Morten komme. Hadde pasningen truffet hadde vi blitt hyllet for fantastisk angrepsspill, i stedet ble det altså bom, sier Skjelbred til Nettavisen.

For selv om Rade Prica til slutt sørget for gullfest for trønderne med sin matchvinnerscoring et drøyt timinutt før slutt mot Tromsø, innrømmer Skjelbred at skuddvegringen hans er blitt en utfordring.

Han har ingen god forklaring på hvorfor det er blitt slik, men han jobber beinhardt med saken.

På treningene siden han ble vraket fra landslaget til kampene mot Kypros og Kroatia har 23-åringen vist fram skuddfoten og stått for flere perler på treningsfeltet.

Men i kampene for trønderne har han fortsatt til gode å vise den fram. Slik har det vært lenge, og mangelen på målteft har vært noe av det største ankepunktet mot Skjelbreds potensial til å bli en absolutt toppspiller.

- Jeg er nok litt for opptatt av å finne løsninger og spille fri andre, slik at jeg ikke får skutt selv. Jeg er litt for lite egoistisk på den måten. Jeg trener på det og håper det skal løsne, sier han til Nettavisen.

- Må tørre
Hans sjef, Nils Arne Eggen, er klokkeklar på at Skjelbred burde skutt i situasjonen mot Tromsø og er enig i sin elevs vurdering av seg selv.

- Der skal Per bare sette den knallhardt i det venstre hjørnet. Jeg står på sidelinjen og ser åpningen meget godt fra benken, sier Eggen til Nettavisen.

Samtidig sier han altså at Skjelbred, og også de andre Rosenborg-spillerne, må bli flinkere til å tørre.

- Det er en hårfin balansegang det der. Man må tørre å være litt egoistisk. Skal vi ha mulighet mot Atlético Madrid for eksempel, må vi sette slike sjanser, sier Eggen.

Skjelbreds yngre lagkamerat, Markus Henriksen, var med på landslaget da Skjelbred var hjemme i Trondheim. Han ble tatt med mye på grunn av at han har vist seg som en målfarlig midtbanespiller.

- Kan du lære noe av Henriksen når det gjelder å tørre å skyte oftere?

- Det kan jeg sikkert, men problemet er jo at det er jeg som spiller ham god hver gang, sier en lattermild Skjelbred, som var mer enn klar for gullfest med lagkameratene.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag