Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er fra et tregt folkeslag

Jarl André Storbæk (28) har skyndt seg sakte, men sikkert inn på landslaget.

AKER STADION (Nettavisen): På midten av 90-tallet spilte Jarl André Storbæk og John Carew (27) på aldersbestemte landslag sammen.

Karrierene deres tok raskt to helt forskjellige retninger.

Førstevalg 28 år gammel
Mens Carew gikk til Vålerenga i 1997 og senere har spilt for klubber som Rosenborg, Valencia, Roma, Besiktas, Lyon og Aston Villa, måtte Storbæk vente til han ble 28 år før han fikk sjansen som førstevalg på høyrebacken på landslaget.

- Jeg kommer fra Ljørdalen. Det ligger ved svenskegrensa, fem mil på grusvei fra Trysil. Vi er kjent for å være et tregt folkeslag, humrer Storbæk.

28-åringen startet karrieren i Nybergsund og spilte for Raufoss og HamKam før han kom til Vålerenga før 2006-sesongen.

- Det har tatt lengre tid for meg å etablere meg på dette nivået. Men det passer meg bedre å ta stegene gradvis, sier Storbæk til Nettavisen.

- Overraskende
Den sindige hedmarkingen spilte en solid sesong for Vålerenga i fjor og har imponert i treningskampene i vinter. I lørdagens viktige EM-kvalifiseringskamp mot Bosnia ble han foretrukket på bekostning av Anders Rambekk på grunn av sin offensive styrke og gode innleggsfot.

- Det var mer overraskende enn forventet at jeg skulle få starte, sier Storbæk beskjedent.

28-åringen har kontrakt med Vålerenga i tre år til, men han utelukker ikke at han forsøker seg i utlandet dersom interessen skulle være der.

- Jeg har en drøm om å få prøve meg i en annen kultur, men det er ikke noe jeg går rundt og tenker på. Vi får seg hva som skjer dersom muligheten skulle dukke opp, sier han til Nettavisen.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett