RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er helt blakk

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:

Den siste måneden har jeg brukt til å spille meg blakk. Jeg har rett og slett gambla vekk alle tilgjengelige midler jeg hadde. Fotballtippinga får ta største delen av æren, men også hest og lotto er prøvd ut i et nitrist forsøk på å lappe sammen økonomien. Såpass spillegal er jeg faktisk at jeg gladelig risikerer å stå på bar bakke, bare for å få litt ekstra spenning i 90 minutter.

EM-kampen mellom Polen og Østerrike oppsummerer den siste tida ganske greit for mitt vedkommende. Jeg hadde spilt Østerrike/uavgjort og mer enn 1 mål. Det eneste katastrofale resultatet var dermed 1-0 til Polen. Noe som også var stillinga etter 80 minutter. For de som husker den kampen fikk Østerrike sin ekstremt fortjente utligning av en gavmild dommer på overtid, så dette kune vært en skikkelig gladhistorie. Men da 80 minutter var spilt satte jeg siste rest på Polen-seier til 1,16 i odds.. Dumt vil de fleste si, siden jeg satte meg i en situasjon hvor jeg ville tape på kampen uansett utfall. Dessuten var pengene jeg satsa øremerka til staking av Thor Hansen i en wsop-turnering. Men jeg følte det var et godt bet, og hvis Polen-ledelsen sto ut ville jeg da ikke tape så fryktelig mye. Men 3 minutter på overtid hadde dommern fått med seg hva jeg hadde betta på, handla deretter og plutselig hadde jeg tapt dobbelt så mye som det jeg lå an til å gjøre 10 minutter tidligere. Så der satt jeg med de lyse fjonene på haka og det tette skjegget om halsen dypt nede i postkassa. En postkasse stappfull av inkassoregninger, for øvrig.

Ja, hva gjør en så? Heldigvis er det ikke første gang jeg spiller meg blakk så jeg skal nok manøvrere meg ut av denne gjørma på et eller annet slags mirakuløst vis. Første trekk er å legge sportsbethammeren på hylla for godt. Med fare for å høres ut som en døll tippeligatrener så er neste trekk å nullstille seg. Jeg må få alle røde tall ut av huet og godta at det vil ta lang tid å reparerere skaden. For selv om jeg har spilt helt greit i det siste og gått litt i pluss, er forventa inntjening men de kursene jeg spiller nå (stort sett 25-50 PLO), alt for lav til å kunne gjøre opp for hva jeg har spilt vekk siste måneden. Dermed må jeg være helt bevisst på at ikke alt skal spilles inn igjen direkt. Ulempen med sportsbetting er jo at det fort blir følgefeil inn i pokerrommet når man skal vinne tilbake det tapte.

Jeg har brukbar tro på at jeg skal klare "å snu kjerringa", som legendariske Jørn Jamtfall en gang så treffende sa det. Jeg er ikke klar for å gi opp pokerdrømmen riktig ennå. Men jeg har fort ikke noe valg hvis jeg fortsetter i samma stil som nå. Før kunne jeg finansiere min spillegalskap med pokerspill, men det må jeg innrømme at jeg ikke har sjangs til lenger. i 2008 er det kun de aller beste som tjener store penger på poker. Så da må jeg ta konsekvensen og bli en gnien gammal kødd.

Tore Lagerborg

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere