- Jeg er i kanonform

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Thor Hushovd oppjusterer målsetting foran Milano-Sanremo.

12.03.13 10:54

Den 15. mars i fjor fikk verden vite at Milano-Sanremo ville foregå uten en syk Thor Hushovd.

Konsekvensene av sykdommen ante vi lite om da. Nå, snaut ett år senere, er nordmannen endelig tilbake i storform.

Det beviste den 6. etappen av årets Tirreno-Adriatico, der 35-åringen menget seg med sammenlagtrytterne i en knallhard «klassikerløype»:

- Jeg viste at jeg er i kanonbra form. Jeg merket at kroppen og beina fungerte veldig bra. Nå er jeg virkelig tilbake i godt, gammelt slag – akkurat i rute til klassikerne begynner, forteller Hushovd til tv2sporten.no.

- Vil prøve seg i Sanremo
Tre ganger skulle rytterne passere en innlagt stigning som varierte mellom 21 og 27 prosent (avhengig av hvilken vei de kjørte inn i den) på det aller hardeste.

Det minnet kanskje mer om Ardenner-klassikeren La Flèche Wallonne og blodslitet oppover Mur de Huy.

Men Ardennene har aldri vært noe fokus for Hushovd. Det har derimot Milano-Sanremo og Paris-Roubaix vært de siste årene.

Forventningene til søndagens ritt blir selvsagt større med formstigningen i siste del av Tirreno-Adriatico.

- Med den formen og kjørestyrken Thor viser nå, kommer han til å prøve å være med i finalen i Sanremo, også, sier trener Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Et stort problem: Sagan
Brosteinsrittet i Frankrike den 7. april har alltid hatt høyest prioritet, men Grimstad-mannen har aldri lagt skjul på at han ønsker å vinne «La Primavera».

- Med den følelsen jeg kommer ut fra dette løpet med i dag, setter jeg meg høyere mål. Laget kjører selvfølgelig for seier. Har jeg en dag som i dag, vet jeg at kommer til å være med å kjempe om seieren, sier Hushovd til TV 2 og snakker igjen om Sanremo.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Stephane Mahe

Mandag var det kun én rytter som imponerte mer enn Hushovd selv, og det var etappevinner Peter Sagan.

Den 23-årige slovaken er nå den aller største favoritten foran sprintklassikeren. Utfordringen for konkurrentene hans er kombinasjonen av en giftig avslutning og nok kjørestyrke til å henge med de beste klatrerne oppover Cipressa og Poggio (det to avgjørende klatringene).

- Sagan var utrolig god, de må jeg si. Det er imponerende det han gjør, sier Kvålsvoll.

- Han har en utrolig spisskompetanse. Bortsett fra de aller lengste klatringene, vil jeg si han behersker det aller meste innenfor sykkelsporten, legger trønderen til.

Men som Hushovd, er også Sagan avhengig av å ha en superdag på sykkelen. Og mye kan skje på de 298 kilometerne mellom Milano og Sanremo.

PS! Mandag uttalte Atle Kvålsvoll til procycling.no at han tror Hushovd blir enda bedre til Paris-Roubaix. Les den saken her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.