RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er i mitt livs form

MÜNCHEN (TV 2 Nettavisen): Sigurd Rushfeldt har storspilt for Austria Wien de siste ukene, og blir trolig foretrukket framfor John Carew mot Moldova.

Sigurd Rushfeldt kom inn som innbytter og scoret to av Norges tre mål mot Malta i februar. Siden den tid har han fortsatt med å score mål på klubblaget Austria Wien.

- Formen er bra. Den har kanskje aldri vært bedre over tid enn den er nå, sier Rushfeldt til TV 2 Nettavisen.

Husker fortsatt 94-VM
Han føler seg ikke trygg på å få starte mot Moldova, til tross for at alle formasjonstreningene under samlingen i München tyder på at han blir foretrukket framfor John Carew.

- Det er for tidlig å si ennå. Det har blitt gjort forandringer etter treningene før, konstaterer 32-åringen forsiktig.

Rushfeldt står bokført med 32 landskamper for Norge. Den første kom mot Sverige på Råsunda i begynnelsen av juni 1994. Tre uker senere spilte han mot Italia i VM-sluttspillet i USA.

- Det er den landskampen jeg husker best. Det var jo så å si debuten min. Å komme rett inn i VM – det var stort, smiler den sympatiske spissen.

Liten tillit av Semb
Under Nils Johan Semb slet Rushfeldt med manglende tillit.

Det gikk faktisk nesten ti år fra Rushfeldt startet EM-kvalkampen mot Malta i 1994 til han neste gang fikk tillit fra start i en landskamp hvor poeng stod på spill. Det skjedde mot Hviterussland på Ullevaal i fjor – under Åge Hareides ledelse.

- Alle blir behandlet fair her. Jeg har fått mine sjanser, mener Rushfeldt, som har scoret 16 ligamål for Austria Wien denne sesongen.

Italia vant 2-0 over Skottland lørdag, og la dermed ytterligere press på Norge foran onsdagens VM-kvalkamp. Rushfeldt legger ikke skjul på at dette er en kamp Norge skal vinne.

- Det er en kamp vi bør skape sjanser i, en kamp vi bør vinne. Vi skal være bedre enn Moldova. Men lett blir det ikke, vi spiller på bortebane. Og det er nok ekstra vanskelig i Øst-Europa. Vi må ikke undervurdere dem, fastslår den tidligere TIL- og RBK-spissen.

- Kan slå Italia
Italia har et fast grep om seieren i gruppe 5, og direktebillett til Tyskland neste år, men Norge kan med seier mot Moldova gjøre det spennende foran neste hjemmekamp. Den spilles mot nettopp Italia 4. juni.

- Jeg synes Italia virker sterke. Jeg så kampen mot Skottland i går, og hadde hele tiden følelsen av at de kunne score ett til hvis de ville. Men på hjemmebane har vi en bra mulighet mot dem, mener Sigurd Rushfeldt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere