- Jeg er ikke dum

Hockeyesset Anders Myrvold forklarer seg om kvelden da han ble tatt for besittelse av kokain.

18.04.06 13:36

- Det var ikke min kokain. Jeg har aldri brukt kokain, sa Myrvold da han møtte i retten tirsdag.

Han erkjente ikke skyld i saken der han er tiltalt for besittelse av kokain.

- Denne saken har ødelagt veldig mye for meg. Saken er kjedelig både for meg og sporten, sa Myrvold til TV 2 Nettavisen i en pause i retten tirsdag.

Stripe på lokket
Det var i fasjonable Hegdehaugsveien at Vålerenga-profilen om natten 10. august 2005 ble pågrepet for besittelse av 0,039 gram kokain.

Hockeystjernen ble pågrepet ved en bil der det lå en stripe kokain på bagasjelokket. Men Myrvold hevder narkotikaen ikke var hans.

- Det var ikke min kokain. Jeg har aldri brukt kokain, sa Myrvold i retten.

Bråkmaker
Slik forklarte hockeyesset seg om kvelden da han ble tatt:

- Jeg var på byen med en kamerat. Vi havnet på Odeon, der vi satt i 2. etasje og pratet med flere av spillerne i VIF Fotball. De var på byen etter å ha spilt kamp mot Brügge tidligere på kvelden, sa Myrvold.

Etterhvert ble hockeyspillerens kamerat bråkete og hissig, og Myrvold geleidet ham ut. Ifølge ham selv har vaktene på utestedet i ettertid ringt og roset ham for ansvarlig oppførsel i forbindelse med bråket.

Ved den aktuelle bilen fortsatte kameraten sin høylydte oppførsel, og som følge av det fattet politiet interesse for de to, mener Myrvold.

- Jeg ble lurt av politispaneren som kom bort til oss. Først ble jeg påsatt håndjern og satt i politibilen. Men så kom spaneren og dro meg ut igjen, og bort til bilen med kokainen.

- Hva er dette? spurte spaneren ifølge Myrvold.

- Det er kokain, svarte jeg. Jeg er ikke dum heller. Jeg har jo sett mange filmer og lignende der man ser kokain, sa Myrvold i retten tirsdag.

Spaneren mener imidlertid at Myrvold sa at dette var hans dop.

Skrev under
Senere, på politistasjonen, skrev Myrvold under på et forelegg for å slippe ut av arresten. Problemet for hockeyspilleren var at han ved å godta boten, også skrev under på at narkotikaen var hans.

- Han visste ikke hva han skrev under på, hevdet Vålerenga-spillerens advokat Øystein Storrvik i retten. Storrvik påpekte også at den aktuelle kameraten tidligere har hatt befatning med narkotika.

- Anders Myrvold er en proff ishockeyspiller, som doptestes hele tiden. Hvis han brukte narkotika, ville det vært oppdaget for lengst, sa Storrvik i retten.

Skulle til Canada
Myrvold påpekte at han noen dager etter den aktuelle kvelden skulle over til Canada for å spille seg til kontrakt i NHL.

- Jer er ikke dum! Hvorfor skulle jeg bruke dop rett før en måneds treningsleir i USA? Jeg ville raskt blitt sendt hjem om jeg kom dit med narkotika i blodet, påpekte Myrvold.

Overfor TV 2 Nettavisen gjør Myrvold det klart at narkosaken først og fremst er et image-problem for ham og sporten.

Mengden narkotika det er snakk om, er så liten at Myrvold fortsatt vil kunne komme inn i USA, og dermed i teorien fortsatt spille i NHL.

Om tre uker leder han Norge ut på isen i ishockey-VM i Latvia.

- Jeg har guttas tillitt, det skal gå greit, sier Myrvold til TV 2 Nettavisen og fortsetter:

- Men med denne saken er jeg blitt kjent som hockeyproffen som bruker kokain. Det er kejdelig både for meg og sporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.