RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ikke favoritt

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd tror det blir knallhard kamp om poengtrøya i Tour de France.

Alessandro Pettachi og Tom Boonen er begge uønsket i Tour de France. Robbie McEwen får ingen hjelp fra lagkameratene.

Likevel vil ikke Thor Hushovd kalle seg favoritt til poengtrøya i Tour de France.

- Selv om kanoner som Pettachi og Boonen er borte kommer det til å bli knallhard kamp om den grønne trøya, sier Hushovd til Nettavisen.

Sterke konkurrenter
Han trekker frem flere spurtkanoner som neppe vil gi ham trøya gratis.

- Både Daniele Bennati fra Liquigas og Mark Cavendish fra Team High Road kommer til å være på hugget, og blir farlige konkurrenter, tror Hushovd.

Italienske Bennati viste knallform under Giro d'Italia tidligere i år. Da vant han tre etapper og sikret seg også den lilla poengtrøya. Britiske Cavendish, som ikke er mer enn 23 år gammel, ble nummer fire i kampen om poengtrøya i Italia. Han sikret seg også to seirer og to annenplasser i giroen.

Hushovd vil heller ikke utelukke Robbie McEwen, selv om australieren i stor grad må klare seg på egenhånd i touren, i og med at laget hans - Silence-Lotto - kommer til å kjøre for sammenlagtrytteren Cadel Evans og den gule trøya.

(Les videre under bildet)

- Mester til å henge på
- Jeg må klare meg selv i Touren. I spurtene må jeg hoppe fra bakhjul til bakhjul og få det beste opptrekket på den måten. Jeg må lage mitt eget «tog», har McEwen sagt, ifølge NTB. Og ifølge Hushovd er australieren svært dyktig på akkurat det området.

- McEwen har vist flere ganger at han ikke trenger mye hjelp for å komme seg opp og frem. Han er en mester til å bite seg på bakhjulet til hvem det skulle være, sier Hushovd om konkurrenten, som etter å ha gått til topps i nok en spurt tirsdag, har vunnet to etapper på rad i Tour de Suisse.

- Hva med dine sjanser i touren?

- Jeg er i god form og føler meg veldig sterk, så jeg tror definitivt jeg kommer til å være med i toppen.

Går for gull
Hushovd syklet nettopp Dauphiné Liberé, der han åpnet bra og en periode hadde den gule ledertrøya, før han falt nedover på listene på de mer kuperte etappene. Hushovd føler at rittet ga ham gode svar.

- Det aller viktigste er at jeg føler at jeg kjører bra i fjellene. I touren blir det svært viktig å klare å komme seg gjennom de tøffeste etappene, og slik jeg har kjørt i det siste lover det bra, forteller Hushovd, som etter rittet har noen rolige dager før den siste oppkjøringen til touren begynner, med trening og Norgesmesterskap.

- Ser du på NM som en ren treningsgjennomkjøring eller går du for seier?

- NM er siste test før touren, og jeg kjører for gull, sier Hushovd selvsikkert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere