RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ikke gal

Foto: Paul Weaver / Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
Men Sead Ramovic mener han er den samme som da han forlot Tippeligaen.

LILLESTRØM (Nettavisen): Det gikk ikke stille for seg da Sead Ramovic forlot Tromsø til fordel for tyrkiske Sivasspor midt i 2010-sesongen.

Ramovic tordnet mot dem som mente han tjente for mye, og kritikerne fikk så ørene flagret da han forlot portene på Alfheim.

- Jeg spiller for lite penger her (3,6 millioner i året, red. anm.), så da må jeg dra en plass hvor jeg får betalt for mine kvaliteter. Alle som klaget over at jeg fikk for mye lønn er feiginger i mine øyne. De har ikke mål i livet, og er sjalu på personer som får mer, sa Ramovic ifølge avisen iTromsø.

I tillegg hadde han lagt bak seg flere episoder med bråk på banen, der den kanskje mest kjente er da han ropte «Break his fucking legs» under en kamp på La Manga.

- Feil inntrykk av meg
Nå er den kontroversielle keeperen tilbake i norsk fotball, denne gang som Lillestrøm-spiller. Tysk-bosnieren har skrevet under på en ettårskontrakt med Åråsen-klubben, og mandag gjennomførte han sin første trening med gultrøyene.

Han hevder folk har et feil inntrykk av ham.

- Alle som kjenner meg, vet hvordan jeg er. Folk danner seg et inntrykk av hvordan jeg er, og det må de få lov til. Det eneste jeg ønsker er å vinne fotballkamper, sier Ramovic til Nettavisen.

Les også: Disse skal forhindre ny fiaskosesong

- Har du forandret deg siden du spilte i Tippeligaen sist?

- Jeg har holdt på med dette i 15 år, og hver gang jeg vinner en kamp blir jeg lykkeligere. Jeg er ikke gal, men hvis jeg ikke vinner, gleder jeg meg til å trene for å bli en bedre fotballspiller og vinne flere kamper. Da jeg spilte i Tromsø, var mitt eneste ønske å vinne, sier han.

Og utdyper:

- Det er kanskje vanskelig for folk å se hvem jeg egentlig er, for jeg er en totalt annerledes person på og utenfor banen. Temperamentet kommer kun frem på banen, for vi lever av suksess, og spillere lever av å spille gode kamper. Hvis ikke man spiller bra, blir man erstattet. Det ønsker jeg ikke, og det er derfor jeg alltid gjør alt for å vinne, sier Ramovic.

- En tøff tid
Han returnerer til norsk fotball etter to mindre vellykkede opphold i tyrkiske Sivasspor og serbiske Novi Pazar. Han oppsummerer tiden etter Tromsø slik:

- Jeg dro til Tyrkia og spilte de første kampene, men ble skadet og var ute i åtte måneder. Det var en tøff tid. Da jeg ble skadefri dukket det opp problemer med lønn, så jeg forlot klubben og dro tilbake til Serbia. I juni møtte jeg min nåværende kone, og det er derfor jeg ble værende i Serbia i seks måneder. Jeg brukte tid sammen med henne, og spilte for min gamle klubb i Serbia. Det er den korte versjonen, forteller Ramovic.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Da Lillestrøm tok kontakt før jul, var han ikke i tvil om at han ønsket å returnere til norsk fotball.

- Jeg kom tilbake til Norge fordi jeg alltid har likt Lillestrøm, og klubben er en av de mest sympatiske klubbene i Norge. I tillegg hadde Tom (Albertsen) mye å si, og han jobbet jeg sammen med i Tromsø. Han er den beste keepertreneren i landet. I tillegg har jeg alltid likt Norge og alle menneskene her, forteller Ramovic.

Vil kjempe om medaljer
Han er en av syv nye LSK-spillere, og keeperen forteller at han har fått et godt inntrykk av LSKs nye trener Magnus Haglund.

- Førsteinntrykket er veldig bra. Han er profesjonell, men jeg har kun møtt ham i dag, så kan ikke si så mye. Førsteinntrykket mitt er at hele klubben er hyggelig, forteller han.

Nå forventer han at klubben som i fjor endte på 13. plass skal kjempe om medaljer.

- Vi skal inn i topp tre, det skal vi klare med dette laget. Det er bedre å sikte høyt, for det er positivt å sette press på seg selv. Det er kjedelig å ikke ha mål i livet, og vi har gode spillere her, ikke bare de nye som har kommet. Jeg gleder meg, avslutter Ramovic.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere