*Nettavisen* Sport.

- Jeg er ikke lenger noen scoringsfreak

Foto: Scanpix/Reuters

Ruud van Nistelrooy innømmer at han ikke lenger er det han kaller en «scoringsfreak».

24.05.05 09:57

Van Nistelrooy floppet i FA-cupfinalen mot Arsenal, og har denne sesongen ikke vært i nærheten av tidligere scoringsbragder for Manchester United i Premier League.

Skylder på skadeproblemene
Nå innrømmer Manchester Uniteds 225-millionerskjøp at han ikke lenger er det han kaller en «scoringsfreak». Den nederlandske spissen gir skadeproblemene denne sesongen skylden.

Van Nistelrooy har kun maktet å score fire mål etter at han kom tilbake fra et tre måneders opphold på sidelinjen på grunn av en ankelskade.

- Før skaden scoret jeg mange mål, noe som var helt normalt for meg. Men etter at jeg kom tilbake fra skaden, har jeg innsett at scoringsteften min ikke lenger var som normal, innrømmer spissen overfor den engelske tabloiden The Sun.

Han scoret totalt hele 30 mål forrige sesong, men stoppet denne sesongen kun på 16 fulltreffere totalt.

- Forrige sesong scoret jeg hele tiden - og det vil jeg nesten si var ekstremt, mener Van Nistelrooy.

- En tung sesong
Nederlenderen innrømmer at årets sesong har vært tung.

- Det har verken vært min eller Manchester Uniteds sesong. Vi har scoret for få mål, og ja, jeg tar ansvaret for det, konstaterer 29-åringen.

Tapet mot Arsenal i FA-cupfinalen betyr at Manchester United avsluttet sesongen uten trofé for tredje gang i løpet av de 15 siste sesongene. Og Van Nistelrooy mener at Sir Alex Ferguson bør være aktiv på overgangsmarkedet i sommer for å unngå at Chelsea blir like suverene neste sesong.

- Chelsea var mye bedre enn oss i år. Det må vi gjøre noe med før neste sesong, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.