RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/Scanpix

- Jeg er ikke overrasket

Sist oppdatert:
Lørenskog knuste Sparta på bortebane.

SPARTA - LØRENSKOG 2-5:

Sparta Sarpsborg gikk helt til topps i grunnserien denne sesongen, og ambisjonene om en triumf i sluttspillet er også store hos østfoldklubben. Det startet også oppskriftsmessig. I den første kampen slo de Lørenskog 2-1 borte, etter spilleforlengning.

Men Lørenskog er så absolutt ingen lett nøtt å bryne seg på, og i fredagens annenkamp svarte de på tiltale. Foran sjokkerte hjemmefans i Sparta Amfi gikk de nådeløst til verks.

Da sluttsignalet lød hadde de scoret fem ganger, mens Sparta bare hadde nettet to. Overraskende vil nok mange si, men det er Lørenskog-trener Atle Olsen helt uenig i.

- Jeg er ikke så overrasket. Vi har spilt jevnt med Sparta i hele år, og er en av få lag som faktisk har slått dem borte tidligere denne sesongen, sier han til Nettavisen.

- Vi gjør en knallbra match, og vinner fult fortjent, fortsetter Olsen.

Hyller førstefemmeren
Treneren mener at nøkkelen til den knusende triumfen over Sparta først og fremst var fantastisk laginnsats. Laget spilte på sine styrker, og fikk full uttelling for nettopp det.

- Vi tørr, vi er offensive, vi fullfører taklinger, vi har høy selvtillit, og vi stoler på systemet vårt. Når vi gjør det, så funker det som regel for Lørenskog, sier Olsen.

Olsen vil likevel gi ekstra skryt til lagets meget solide førstefemmer, bestående av Francis Trudel, Jonas Wallgren, Colin Sinclair, Tobias Lindstöm, og Yvan Busque.

- De gir energi til hele laget, stoler 100 prosent på hverandre, fullfører taklinger, prater høyt, og backer opp de andre. De er viktige for gruppa, og ekstremt viktige på isen.

Oppfordring til fansen
Francis Trudel sendte gjestene i føringen allerede etter 6,55 av den første perioden, og bare snaue to minutter senere hadde Yvan Busque doblet ledelsen for Lørenskog.

Mål av Jonas Wallgren, Lasse Hammerstad, og Christian Thygesen i de neste periodene sikret seieren. Spartas mål kom ved Jonas Elofsson og Göran Hermansson.

Neste oppgjør mellom Lørenskog og Sparta spilles allerede søndag. Og Olsen er klar på hva som skal til for at Lørenskog nok en gang skal slå seriemesterne.

- Vi har vist at vi er best når det er masse liv og røre rundt oss. Så jeg håper at de som bor i Lørenskog kommer og skaper liv til kampen på søndag. Da skal Sparta få det tøft.

Se resultater fra fredagens andre sluttspillkamper i faktaboksen til høyre.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere